MANAFU*

Abonamente Evensys

Care este reteaua sociala a anului 2012?

top-social-network

A fost un an cu multe schimbari in peisajul retelelor sociale. Aveti aici si aici doua infografice graitoare, care mi-au dat, de altfel, ideea acestui post. M-am gandit ca impreuna cu voi sa raspund la intrebarea din titlu. Evident, pentru multi Facebook este reteaua anului. Probabil asa a fost in ultimii 2-3 ani. Iar in 2012 a avut cel putin doua momente importante: depasirea pragului de 1 miliard de conturi si IPO-ul.

Sa alegem impreuna “marele castigator” al anului
As vrea insa sa trecem peste cifre si sa cautam acea retea care a avut un impact mare, a cunoscut o crestere importanta, a fost un fenomen media si s-a bucurat de aprecierea utilizatorilor. Am facut pentru asta sondajul de mai jos, pe care va invit sa il completati. Am inclus si aplicatii mobile, chiar si YouTube, luand in calcul acele servicii care ofera posibilitatea interactiunii intre utilizatori.

Traim in era retelelor sociale si asta ne ocupa tot timpul
Studiile spun ca romanul si-a facut conturi pe 4 retele sociale si foloseste in medie 3 dintre ele. Pentru cei mai conectati la fenomen, adoptia este, cred, mult mai mare. Hai sa vedem!

In cazul in care formularul nu se incarca, il gasesti aici!

19 comentarii

  1. Am schimbat formularul de vot. Va rog sa il folositi pe cel nou. Am mai adaugat ceva. 🙂 Alegeti o singura optiune! Mersi!

  2. JMarius says:

    Poll-ul nu merge. Dar raspund in comentariu.

    E destul de clar ca Facebook a ramas cea mai populara retea sociala, dar Google Plus a progresat foarte mult, in special in domeniul companiilor. Am vazut foarte multe companii care si-au creat cont de google+. Motivul nu il stiu exact, dar asta am observat la multe firme.

  3. cireasa says:

    Nu stiu de ce, nu merge sa votez.
    Oricum, reteaua anului, avand in vedere crestere/popularitate&co ar trebui sa fie Instagram. Mai ales dupa ce a lansat aplicatie si pentru Android a avut un boom interesant 🙂

  4. Dan says:

    Eu unul am (re)descoperit twitter, mi-am făcut mai mulți prieteni acolo decât pe Facebook.

  5. Sabina says:

    As spune Facebook dar o sa recunosc ca Instagram a avut o crestere uimitoare

  6. Facebook, ca retea a anului.
    PInterest si Instagram ca noi-veniti

  7. carter says:

    Nici la mine nu merge sa votez . Dar ordine este asa (in RO)
    1. Facebook
    2. Twitter
    3. Google Plus
    4. LinkedIn
    5 . Pinterest

  8. Haotik says:

    Pariez mai departe pe Google Plus. Pentru ca terenul de sub facebook deja pare sa se clatine, iar google are in continuare resursele sa sustina si ceva ce nu produce bani.

  9. Sorin says:

    Facebook, apoi Twitter, G+, Linkedin + alte câteva 🙂

  10. Alegeti una pentru 2012, va rog!

  11. raducu radu says:

    Am putut vota, ai dreptate cu “Traim in era retelelor sociale si asta ne ocupa tot timpul”.

  12. Mai foloseste cineva Google Plus? :p
    Vorbind serios acum… si Pinterestul a picat mult, cel putin eu nu am mai prea auzit pe nimeni sa-l foloseasca (intens) deci ramane Facebook pe 1.

  13. Mariana says:

    Reteaua sociala a anului este Facebook.

  14. Bogdan says:

    Google+ a crescut deja la 500.000 de conturi. Asta intr-un timp foarte scurt. Cum puteti vota Facebook? Facebook deja incep sa clacheze, devin prea scumpi si deja s-a demonstrat ca sunt ineficienti. Utilizatorii deja incep sa se plictiseasca de Facebook. Motivul pentru care inca mai sunt prezenti, sunt prietenii care inca nu au facut-o. Dar nu va mai dura mult timp pana se duce…

  15. 500 milioane…

  16. […] in postul anterior ca un roman foloseste in medie 3 retele sociale. Daca ma uit in browser si telefon, vad ca sunt […]

  17. Cristina says:

    Luan in considerare faptul ca pana si pe cutiile produselor pe care le procuram scrie “dati-ne un like pe facebook”, aceasta ramane reteaua de socializare a anului.

  18. Robert says:

    Din punctul meu de vedere Facebook e cea mai tare retea, am reusit multe prin intermediul ei, atat dezvoltare de idei precum si comunicare permanenta.

Comentează