MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce ne rezerva viitorul

Daca ar fi sa iti doresti ceva in viitor, la ce te-ai gandi? Dar sa fie un lucru ancorat in realitate, care are ceva sanse sa se intample. De mai multi ani, IBM incearca sa faca asemenea predictii, iar daca te uiti pe ultima lor lista cu inovatiile care se vor intampla in urmatorii cinci ani, vei vedea ca ne asteapta lucruri foarte interesante.

2012: 5 in 5
Touch: You will be able to touch through your phone
Sight: A pixel will be worth a thousand words
Hearing: Computers will hear what matters
Taste: Digital taste buds will help you eat smarter
Smell: Computers will have a sense of smell

Evident, nu toate aceste predictii se vor materializa, tot IBM ne arata. M-am uitat pe lista din 2007, de exemplu.

2007: 5 in 5
It will be easy to be green and save money doing it
The way you drive will be completely different
You are what you eat, so you should know what you’re eating
Your cell phone will be your wallet, ticket broker, concierge, bank, shopping buddy and more
Doctors will have enhanced super-senses to better diagnose and treat you

Nu stiu daca intre timp doctorii au capatat super-puteri, dar avem deja masina care se conduce singura si telefoanele au asimilat diverse solutii de plata. Revin la titlu si il transform in intrebare: Ce crezi ca ne rezerva viitorul?

4 comentarii

  1. Haotik says:

    Telefonul va inlocuii computerul. Deja exista ceva solutii, am un dockstation la note 2 la care conectez tastatura, mouse, monitor, stick usb dar si windows 8 merge clar in directia asta.

    Avem probleme cu transportul asa ca ma astept pe langa trenurile magnetice si la alte inovatii in acest domeniu. Sweeb ar putea devenii o solutie interesanta daca se bazeaza pe electricitate, viteze mari si panouri solare.

    Platile cu ajutorul telefonului vor devenii tot mai uzuale si sper ca sa dispara cardurile bancare folosind tehnologia NFC pentru a te conecta la bancomat sau pentru a face plati.

    Sper sa scap si de cheile de la casa sau de la masina, folosind tot telefonul pentru a descuia usile sau a porni masina.

  2. Am vazut! Am zambit!

  3. Cristina says:

    Exista in Romania banci la care daca ai un cont curent, ai cateva facilitati care vin sa usureze procesul de plata, astfel poti vizualiza informațiile despre conturile tale, poti plăti facturi sau transfera bani si toate acestea de pe telefonul mobil.
    Ce mai straniu insa imi pare ca cele 5 simturi sa fie adaptate tehnologiilor.

Comentează