MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce s-a intamplat cu site-urile de dating?

Acum cativa ani buni, era o nebunie intre publisherii online: sa lanseze fiecare cel putin un site de dating. Se intampla in perioada 2003 – 2005, daca nu gresesc, cand blogurile nu erau inca un fenomen, iar Hi5 era foarte la inceput. Am fost si eu implicat atunci intr-un proiect.

Mi-am adus aminte de site-urile de dating vazand o stire din UK, unde se simte o crestere a interesului utilizatorilor de Internet in acest segment. Se pare ca peste 9 milioane de britanici viziteaza site-urile de dating, iar piata aferenta e estimata la 170 de milioane £, in crestere cu 6% fata de anul trecut. Daca va pasioneaza subiectul, gasiti o analiza in The Guardian.

Ma intorc la piata locala. Pe vremuri, liderii zonei erau Sentimente.ro, Aman2.ro si Noi2.ro, din ce imi aduc aminte. In Trafic.ro, in fruntea clasamentului a ramas Sentimente.ro. Aman2 a cazut mult, iar Noi2 a disparut din peisaj.

Tot cautand informatii despre decaderea site-urilor de dating din Romania, am ajuns la un post scris de Orlando Nicoara in 2009, in care el punea cateva intrebari interesante: “A inlocuit tot ce inseamna social networkingul (si aici ma refer in special la Hi5) siteurile “100%” de dating? Sau pur si simplu exista o masa de useri care “consuma” constant acest gen de siteuri si nu prea poti sa ai asteptari mari in cresterea numarului? Sau siteurile de dating nu au reusit sa se adapteze la web 2.0 si sa-si atraga useri noi? Pareri?”

Acum incep sa ma gandesc la celebrele portaluri web si la serviciile de e-mail. Oare cu ele ce s-a intamplat?

15 comentarii

  1. Facebook ce crezi ca e pentru majoritatea userilor? 🙂

  2. Andrei says:

    facebook e raspunsul

  3. Carcotas says:

    salut, nu cred ca site-urile de dating sunt pe cale de disparitie, iar public pentru acestea inca este, deaceea si facebook este pentru multi dintre utilizatori un astfel de site.
    Am cautat ceva pe internet si am gasit cateva site-uri de dating care prind foarte bine si in romania: ro.netlog.com, twoo.com si badoo.com . Adevarul este ca originile acestor site-uri sunt straine insa publicul roman nu lipseste de pe aceste site-uri de dating. In plus din cate observ chiar si bascalie.ro se mentine bine pentru piata ro.

  4. Andreea says:

    Acele site-uri au fost inlocuite dupa cum bine se stie de retele de socializare TWITTER, LINKEDIN, FACEBOOK

  5. Haotik says:

    Asta vroiam sa spun si eu ca sunt 2 mari si late badoo.com si twoo.com care si-au facut baza de date pe spatele facebook.

    Aparea pe facebook “Cineva te iubeste, apasa click sa vezi cine?” Dadeai ca erai curios din aplicatie iti facea automat cont, tragea si poze de pe facebook si le punea pe badoo, in felul asta au facut o baza mare de useri care aveau profil cu poze si tot ce trebuie, unii inca disperati sa isi stearga conturile ca nici nu stiu cum au ajuns acolo.

    Monetizarea se face foarte bine si te scutura de bani la tot pasul. Ai vorbit cu 10 domnisoare azi si vrei sa vorbesti si cu a 11-a, platesti, vreis a fi vazut de mai multe domnisoare platesti, a dat cineva ca te place si vrei sa vezi cine, platesti. Adica daca chiar vrei sa folosesti siteul tre sa scoti si niste bani din buzunar.

    E un model de business foarte interesant. Mai are si sus are o bara pe care iti apare fata ca sa te vada cei care sunt online si pentru care platesti. Era un dobitoc isi pusese acolo doar fata lui de 13 ori x 1.5 euro poza…. si dupa 20 de minute nu mai era afisat pentru ca intrasera atlii noi, deci inca un 13×1.5 la 20 de minute.

    In rest cam dezamagit de “doamenele” de pe acolo. Multe frustrari, multe povesti triste, am stat ceva sute de ore pe acolod e aia stiu destul de bine despre ce e vorba.

  6. Sorin says:

    Facebook clar

  7. Ergo says:

    facebook, nu sunt sigur cat de eficient e in cazul tuturor insa e clar ca a furat marea parte de interactiune sociala aici incluzand si datingul insa cred ca mai este loc si pentru site-uri sau aplicatii de dating pentru ca pe facebook ori nu poti avea acces la profilele unora, ori iti ia prea mult timp sa cauti sau sa gasesti pe cineva ori nu vrei sa iesi la o cafea cu o persoana care iti poate cunoaste toti prietenii.. oricum ce am am vazut ca e usor accesibil la noi cred ca e twoo si badoo unul copie a celuilalt(asa pare) ambele incercand sa iti ia cat mai multi bani pe orice interactiune intre tine si o posibila combinatie :))

  8. conuenache says:

    1. nu s-au adaptat nebuniei facebook.
    2. multe tipe, nu erau “reale”…conturi fake
    3. daca ar fi ceva serios, sunt sigur ca ar avea succes dar la o scara mai mica.
    4. n-am bani, nu stiu programare, dar daca vrei sa ne asociam la un proiect din asta, eu ma bag cu mare drag 🙂 ( candva vroiam sa fac asa ceva )
    PS: eu mi-am cunoscut nevasta pe HI5 🙂

  9. Constantin gabor says:

    va ma functiona badoo?

  10. Denis says:

    Cei de la sentimente.ro au pus la punct un system care te fura pe fata si prostimea plateste in speranta unei descarcari rapide :)) sa lasam gluma deoparte . Intru acum 3 zile pe site trimit 2 mesaje si plec imi vad de drum intru azi si observ ca am 2 mesaje primite si necitite DAR nu pot sa le citesc decit daca platesc abonamentul de 10 euro …zic asta e si ma apuc sa platesc si dupa ce platesc STUPOARE pentru ca mesaje primite de fapt ereau tot mesaje trimise de mine DAR figurau ca mesaje primit !! Si uite asa mam ars de 10 euro si dupa ce am citit pe net mai atent am observat ca au mai multe genuri de TEAPA sa te faca sa platesti ( nu mai intru un detalii )

  11. Andrada says:

    social dating cred ca cele mai mari la ora asta sunt badoo si twoo cum a mai spus si alti oamani inaintea mea, dar se ridica si altele si aduc inovatii ce vor sa atraga oameni, unul din ele este zemania.com/ cu al sau 3d city (un fel de second life dar mai tare) iar strict pe romania yougen.ro la fel deocamdata sunt gratuite dar presupun ca atunci cand se mai maresc o sa ceara bani ca si celalalte

  12. iulian says:

    ptr ca v ati hotit si cereti bani ptr tot !!!!

  13. Geo says:

    Problema e ca au bagat abonamente, si lumea nu e inca dispusa sa plateasca. Si-au taiat singuri craca.

  14. Marian says:

    Am avut abonament la sentimente.ro si m-am lamurit cu “seriozitatea” lor. Traficul e manarit rau, daca n-ar cumpara trafic ar fi la un sfert din cel cu care se lauda. Pe site nu e deloc activitate, nimeni nu scrie, nimeni nu socializeaza, pare doar o capcana ca sa-ti ia banii. Nu recomand!

Comentează