MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum folosesc romanii smartphone-urile

Ca tot vorbeam astazi de infografice si aminteam acolo de Breeze Mobile, compania a mai lansat o reprezentare vizuala a unor date esentiale despre piata locala, de data aceasta profiland utilizatorul de smartphones. Trecand peste ideea ca avem inca o dovada proaspata ca infograficele devin o moda si la noi, am extras cateva date esentiale din compilatia Breeze Mobile.

Utilizatorul de smartphone are 34 de ani (in medie). A descarcat in jur de 22 de aplicatii, insa foloseste doar 4 in mod uzual. Prefera platforma Android si telefoanele Samsung.

Utilizatorii de smartphones genereaza 90% din trafic prin wifi. 10% folosesc servicii de localizare, iar 34% declara ca au facut achizitii prin telefonul mobil. La aceasta ultima cifra am un mare semn de intrebare.

Infograficul integral poate fi vizualizat aici.

2 comentarii

  1. Dan says:

    Cifra de 34% a fost comunicata de Google dintr-un studiu recent facut in Romania. Si mie mi s-a parut cam mare, explicatia lor a fost ca se initiaza comenzi prin apeluri telefonice. Au dat inclusiv exemplul celor de la Studio Moderna care au vandut peste 100 de saltele in cateva luni de la lansarea versiunii mobile.

    Multe site-uri de ecommerce locale au introdus posibilitatea de comanda telefonica, probabil si datorita tranzactiilor putine cu cardul la achizitiile online – la noi ecommerce inseamna mai degraba teleshopping pe internet.

  2. […] folosesc romanii smartphone-urile, un inforgrafic interesant via Cristi Manafu. Am […]

Comentează