MANAFU*

Abonamente Evensys

Si daca plecam de pe Instagram, unde ne ducem?

Instagram a reusit sa starneasca valuri pe Internet cu decizia sa de a vinde, de la 1 ianuarie 2013, creatiile utilizatorilor sai. De fapt, Instagram nu va vinde pozele, dupa cum spune The Verge, totul pornind de la un pasaj nou adaugat in Termeni si Conditii:

You agree that a business may pay Instagram to display your photos in connection with paid or sponsored content or promotions without any compensation to you.

Chiar si asa, lumea e nemultumita. Nu stiu daca va urma un exod masiv spre alte platforme, insa exista deja cateva alternative bune pentru Instagram. Eu am deja in telefon Starmatic, Tadaa, KitCam, Hipstamatic si Snapseed.

La prima vedere, cea mai buna alternativa pare a fi Starmatic. Seamana foarte mult cu Instagram (o copie fidela, as zice) si iti ofera posibilitatea de a importa colectia personala deja avuta pe Instagram. Eu prefer Tadaa. E probabil ceea ce ar fi trebuit sa fie Instagram de fapt. KitCam si Hipstamatic sunt un pic mai complicate, mai potrivite pentru pasionatii de foto adevarati. In plus, costa. Sa nu uitam si caTwitter si Facebook ofera deja filtre in aplicatiile lor mobile.

Ce alte aplicatii de gen sa mai trec in lista?

4 comentarii

  1. romanticu says:

    Nu ma mira deloc acest lucru, daca nu ma insel Instagram este sub tutela Facebook, deci cred ca e doar primul val din cele ce vor veni .

  2. Costin says:

    Sub Facebook cred ca va ingropa si restul de aplicatii, in sensul in care nu vor putea avea ever o crestere ca instagram. Te “duci” de pomana catre alte aplicatii. Prietenii tai sunt aici. 🙂

  3. Andrei says:

    Tada?.. KitCam?..

    80% din vechi ‘internauti’ avem conturi pe flickr. Ia aruncati un ochi la noua lor aplicatie de iOS si vedeti cam cum se misca lucrurile. Filtre, cropping, color balance, etc

    Sa nu mai vorbim de faptul ca flickr e incă cea mai mare comunitate de photo sharing.

    + mai nou, pozele de pe flickr apar frumos in timeline-ul twitter si facebook.
    + un serviciu prin care migrezi toate pozele din instagram in flickr cu 2 clickuri. (freethephotos.com)
    + procesul unor baieti care incearca desemnarea API-ului flickr patrimoniu national in SUA pentru a fi pastrat in forma actuala.

    Back to basics!

  4. Pasionatii de poze + Instagram vor branding, recunoastere.

    Daca cumva pozele lor sunt atat de bune (apropo, nu sunt, decat cu putine exceptii) fie vreo poza ajunsa intr-o reclama buna va face valuri si le va face chiar si lor reclama fie vor fi cautati pentru a produce alte poze la fel de bune sau mai bune. Nu e chiar sfarsitul Instagram iar lumea nu va migra cine stie unde, asta tot spera Google cu Plus si uite ca nu iese mai nimic….

Comentează