MANAFU*

Abonamente Evensys

Tu cum alegi pe cine votezi?

Mai e putin si mergem la vot. Vad in jurul meu mai putina agitatie ca la alegerile locale. Dar poate am stat eu prea putin pe Facebook in ultima vreme. Si cu siguranta, am stat si mai putin in fata televizorului, spatiul in care se dau adevaratele batalii electorale.

Dar nu despre cat de bine a fost mediatizata aceasta campanie vreau sa va vorbesc. Vreau sa va spun despre Harta Politicii.

Nu imi amintesc acum un singur mesaj electoral intalnit in ultima luna care sa ma reprezinte, care sa imi spuna ceva ce vreau sa aud. Dimpotriva, pot sa numesc cateva care m-au enervat la culme. Asa am ajuns la intrebarea: Lumea cum isi alege candidatii? Sta cineva si face un research? Merge pe simpatii pe linie de partid? Sau pe antipatii? Ar fi interesat de studiat daca cineva nu a facut o cercetare deja.

Bogdan Manolea mi-a adus aminte astazi de Harta Politicii, un proiect independent despre care am mai scris pe blog acum patru ani. Va invit sa il vizitati daca sunteti ca mine. E un loc in care va faceti o idee cat mai clara despre cei care va promit sa va reprezinte pentru niste ani buni.

10 comentarii

  1. Şerban says:

    Nu aleg pe nimeni. Pun ștampila pe toți!

  2. Silu Cartoon says:

    “Lumea cum isi alege candidatii? Sta cineva si face un research?”
    Bune intrebarile! A devenit complicat. Mie mi se pare dificil… sa faci un “studiu” care sa te ajute, nu sa alegi corect, ci sa faci erori cat mai mici. Nu am mir ca unii renunta cu totul… desi, si sa te lasi asa, la mana lor, la voia intamplarii, nu mi se pare o solutie.

  3. Adrian says:

    @Silu Cartoon
    Asa este, nu este o solutie sa lasi totul la voia intamplarii, dar cand nu poti alege pe nimeni ce faci te duci doar sa faci act de prezenta la vot? Nici asta nu mi se pare o solutie.

    Eu personal nu am incredere in nimeni din clasa politica actuala.

  4. Andreea says:

    Intrebarea este foarte buna. Pentru mine este o problema pentru ca nu am incredere in nimeni si din acest motiv imi va fi foarte foarte greu sa aleg pe cine voi vota. La vot voi merge.

  5. Silu Cartoon says:

    @Adrian
    Varianta ta ar fi valabila in cazul in care s-ar aplica in masa. I-am invalida pe toti. Cum, deocamdata, asta e o utopie, singurul lucru pe care il putem face e sa alegem raul cel mai mic. Insa, cum ziceam, nu e simplu deloc, chiar atunci cand ai acces la informatii… Nu stiu cum ar putea face corect asta omul simplu. Si uite asa ne tot invartim in mocirla. Parca vad layere de politicieni cum isi asteapta randul sa reinoiasca clasa politica, profitand de nevoia de schimbare, toti de aceeiasi teapa…

  6. Silu Cartoon says:

    …si uite asa se ajunge la ideea ta “ce faci te duci doar sa faci act de prezenta la vot?”. Problema e ca, totusi, a nu face nimic, nu rezolva in nici un fel problema…

  7. Bogdan says:

    Mersi Cristi!

  8. Nea Costache says:

    Eu locuiesc in Targu-Jiu unde agitatia electorala este mai mult decat asidua prin prezeta lui DD. Acesta nu se sfieste sa minta oamenii cu promisiuni ce nu vor putea fi onorate in vecii vecilor!
    Voi merge la vot dar nu pentru a face act de prezenta ci pentru a vota oamenii pe care-i consider ca -mi pot reprezeta interesele. O seara faina!

  9. Robert Sarbu says:

    Intrebarea mea este, am pe cine sa aleg sa votez?!

  10. Anca says:

    Totusi ati observat si fenomenul de noncombat intre aliante? Multe colegii au o figura predominanta si e usor de prevazut cine o sa iasa. In plus, se vede asta si din numarul de bannere electorale si hartiute in posta.

Comentează