MANAFU*

Abonamente Evensys

Va avea parte BlackBerry de o a doua sansa?

BlackBerry-Z10-Q10

Am cautat sa vad si eu noile modele BlackBerry, Z10 si Q10. Imi plac amandoua. Dupa iPhone 5, Z10 este “cel mai business” smartphone de pe piata. Abia astept a pun mana pe el. Q10 pare a fi un urmas demn al generatiei Bold. Utilizatorii de BB stiu la ce ma refer.

Ma uitam la clipurile lor de prezentare si cautam un raspuns la reactia frecvent intalnita in orice discutie despre acest brand: “Nu mai au nicio sansa!”.

Cred, pe de o parte, ca oamenii reactioneaza astfel si dintr-o dorinta ascunsa de a-i vedea pe altii cum esueaza. Cititi comentariile de pe YouTube si imi veti da dreptate. Sa ne gandim doar la “criza” hartilor de pe iPhone. S-a zburlit tot Internetul atunci mai ceva ca la problema cu antena (avuta cu un an inainte). Oamenii isi doreau ca Apple sa aiba o problema. Se intampla si la raportarile financiare trimestriale. Se gaseste cineva sa spuna: “Apple e cu un picior in groapa!”.

Cred, pe de alta parte, ca pana la urma BlackBerry nu are o problema de hardware si software. Cel putin nu mai pare sa aiba cu noul sistem de operare BB 10, ce ruleaza pe noile modele. BlackBerry are probleme cu aplicatiile. Utilizatorii de smartphones s-au atasat de aplicatii si vor sa le aiba pe toate, cat mai multe, chiar daca pe unele nu le folosesc deloc.

Sa zicem ca noile telefoane sunt foarte bune, sa zicem ca BB 10 e un sistem de operare inovativ si bine pus la punct, sa spunem ca in App Store vor avea toate aplicatiile cunoscute chiar de maine. Ce (ar mai) tine Blackberry din calea succesului?

8 comentarii

  1. vali says:

    hardware prost, design prost, terminale care ar fi fost bune acum 3-4 ani.

  2. Marius Sescu says:

    Mie îmi place Z10, cel puțin din prezentări. Problema e că au un handicap mare de recuperat. Ecosistemul nu e pus la punct, iar fanii harcore cred că s-au împuținat, majoritatea au trecut pe alte mărci. Rămâne de văzut.

  3. si mie imi place din prezentari. si chiar vreau sa pun mana pe ele. si nici specificatiile nu sunt rele.

  4. Costin says:

    Fara “steroizi” e greu sa recupereze handicapul. Ori va cauta o nisa, nu-mi dau seama, unde va putea excela.

  5. Danyzus says:

    Bateria, bat-o vina. Daca unul din acestea doua ar avea o baterie care sa ma dea pe spate, l-as cumpara 🙂

  6. Ramona says:

    Mai bussines mi se par noile HTC-uri cu Windows Phone 8X si 8S. Hardware si software se prezinta la majoritatea capitolelor mult mai bine decât iPhone si Samsung.Nu sunt apreciate pentru ca au Windows Phone…

  7. asta intradevar a scos Blackberry din criza! evident se datoreazza lui John Chen

Comentează