MANAFU*

Abonamente Evensys

Va veni iPhone 6 mai repede decat ne asteptam?

iPhone6

Apple va trece in 2013, probabil, prin cea mai grea incercare din ultimii ani. Lumea asteapta un nou ceva (unii zic ca ar fi un ceas, altii asteapta un iTelevizor) de la companie, iar iPhone 5 are zilele numarate, daca ne luam dupa cateva semnale.

Intai, estimarile de vanzari pentru acest inceput de an nu sunt cele mai bune pentru cel mai celebru smartphone din lume. Apoi, Samsung a avut succes cu Galaxy S III si promoveaza agresiv Galaxy Note II. Iar toata lumea asteapta acum luna mai, cand se pare ca va fi lansat S IV. Si dupa testele Consumer Reports, iPhone 5 este cel mai prost dintre telefoanele de top. Nu in ultimul rand, The Next Web ne spune ca Apple deja lucreaza la iPhone 5S / 6 si la iOS 7.

Zvonul cel mai interesant in acest moment este cel legat de lansarea gamelor iPhone Mini si iPhone “Maxi”. Eu cred ca e timpul pentru o diversificare. Apple nu mai poate tine piept competitiei doar cu un singur model (sau doua) pe piata. O extindere insa va obliga compania sa creasca performantele modelului de top. Cand va avea un model mai mic in 5 culori si un phablet, nu va mai putea rupe gura targului doar cu features gen Retina Display, Siri sau Panorama, asa cum s-a intamplat in ultimii doi ani. Va avea nevoie de artilerie grea.

Sunt sceptic ca va exista un iPhone 5S. Apple trebuie sa lanseze direct iPhone 6, un terminal nou si foarte bun. Cat mai repede.

Zilele acestea circula pe Internet o serie de imagini cu o simulare pentru viitorul Apple (vezi foto deschidere). Sunt patetice, asa cum au fost si celelalte incercari ale acestui studio de design. Am vazut incercari mai bune pentru iPhone 5.

12 comentarii

  1. DeviceBox says:

    Mai bine ar remedia problemele actuale pe modelele existente. Chiar e jenant cum ii fac pe utilizatori “fraieri”.

  2. Dan Pandrea says:

    Apple nu are nevoie de mai multe modele pe piata. Tot ce trebuie sa faca e sa faca aplicatiile in-house foarte bune, in special hartile si sa genereze mare valva cu iOS 7.

    Daca se apuca sa faca variante de diferite dimensiuni, comunitatea dezvoltatorilor va fi nemultumita, deja au trecut printr-o modificare a rezolutiei aplicatiilor.

  3. Nu stiu daca obligatoriu un iPhone 6 e necesar, dar un iOS care sa “rupa” e nevoie, parerea multora este ca pierd teren masiv in fata Android. Iar Maps i-a umplut de “laude” si mai si…..

  4. NetuLiber says:

    Deci samsung a avut succes cu s3 vanzand 30 mil de bucati, iar apple dezamagitor cu 40 mil, in conditiile in care a aparut 3 luni mai tarziu?
    Iar un sondaj pe 162 de persoane este la fel de relevant ca sondajele in care se spune ca daa maine ar fi alegeri, basescu ar fi ales doar de 12% din cetateni.
    Exista totusi si o saturate a pietei, pe mine unu nu ma intereseaza cati giga are procesorul, atata timp cat nu simt o limitare din acest punct.

  5. […] sună plauzibil pentru a crește cota de piață a companiei.  Nu cred că o lansare rapidă a iPhone 6 ar mai schimba ceva, produsul premium nu va mai aduce vânzări peste […]

  6. Serban says:

    Apple ar putea da mai multa libertate utilizatorilor si mai mult acces la OS. Stiu ca este aproape imposibil pentru companie, dar ar fi un prim semn ca nu sunt singurii care se pun cu fundul in poarta.

  7. S-au grăbit cu noul iPhone și cu iPad Mini, orice ar spune statisticile de vânzări (care este firesc să fie mari cât încă brand-ul este folosit și iubit). Dacă se vor grăbi și la iPhone 6 lumea va fi dezamăgită. Samsung își permite să facă greșeli, că e un brand asiatic care atacă sute de nișe (de la frigidere la televizoare la lanterne) dar Apple a fost mereu un brand inovator, un brand impecabil. Până acum un an cu bâlbâielile celebre…
    Oare moartea lui Steve Jobs i-a lăsat pe cei de la Apple într-un vid de creație?

  8. […] un nou nume pentru iPhone 4S. Umblă vorba prin târg, inclusiv pe online-ul autohton (vezi la Cristi Manafu şi Dan Dragomir) că Apple se gândeşte serios la o variantă mini a telefonului celebru, la fel […]

  9. Si cat de mediatizat a mai fost telefonul acesta! Ma bucur ca nu am iphone 5, nici nu imi doresc!

  10. Cantemir says:

    N-au de ales, e cantecul lor de lebada, ca din 2014 urmeaza augmentarea realitatii in stilul lui Sergey Brin:
    http://camarasdelumini.wordpress.com/2013/01/08/futurisme-augmentarea-realitatii-usl/

  11. […] au nevoie din cand in cand de ceva nou, ceva care sa ii scoata din multime. Dar ce va urma? Un ceas? Un televizor? Sau o imprimanta […]

Comentează