MANAFU*

Abonamente Evensys

De ce recomand tabara #schiem

Am incercat sa ma integrez in multimea de oameni care invadeaza Valea Prahovei in zilele de weekend. Dupa incercare esuata de a schia la Predeal, am ajuns la Azuga. Sa zicem ca a fost o alegerea inteleapta in cele din urma. Va trebui probabil sa ma adaptez eu stilului zonei, ca sa zic asa.

A trecut o saptamana de la revenirea din Tabara #schiem, de la Paltinis. Pe Arena Platos am luat primele lectii de schi si am descoperit frumusetea si seriozitatea acestui sport. Mi-am propus sa revin la Paltinis chiar in acest sezon.

Nu am apucat insa sa scriu pana acum de ce mi-a placut in tabara si de ce o recomand. Iata motivele mele.

LOCUL
Despre Arena Platos am scris deja aici. Este o zona ideala pentru incepatori si schiori de nivel mediu. Pentru avansati ar trebui sa imi confirme cineva cu experienta. Oricum, am retinut super-oferta de 99 de euro pentru 5 zile, cu multe beneficii incluse.

ORGANIZATORII
Toma si Bogdan au fost la inaltime. Cred ca sintagma “la inaltime” li se potriveste cel mai bine in contextul de fata. Detaliile au fost bine puse la punct, erau mereu in preajma pentru orice nevoie si au jucat excelent rolul de gazda.

INSTRUCTORII
Am intalnit 4 instructori in tabara si de la fiecare am avut de invatat cate ceva. E interesant sa ii studiezi, sa vezi cum te abordeaza, cum te invata si mai ales cum te corecteaza. Elena a scris un post lung si frumos despre doi dintre ei.

GADGET-URILE
Am plecat in tabara cu trei masini de la Ford. Eu am condus un B-Max, despre care o sa vorbesc intr-un post viitor, dar am pus ochii si pe Ranger-ul lui Adrian Ciubotaru. Pe drum, am schimbat impresii, glume, playlist-uri si replici prin statiile Falcon, iar pe partie, unii s-au aventurat in filmari extreme cu camerele Sony HDR-AS 15. Nu in cele din urma, am avut fiecare cate un Samsung Galaxy S 3 cu aplicatia Salvamont instalata, de la Vodafone.

INFORMATIILE
Dupa ce am incercat acum 10 ani sa schiez de capul meu si am luat primele lectii pe bune alaturi de un instructor, am ajuns sa apreciez si mai mult recomandarile avizate. Chiar am zis ca in schi e ca in social media.

Pe langa lectiile de schi, am avut parte si de lectii de prim ajutor, oferite de Asociatia REACT si SMURD. Anne-Marie a surprins putin “atmosfera” intalnirii. Iar Razvan de la Michelin si-a jucat bine rolul de ambasador al sigurantei rutiere. E un ghid pretios de facts & figures despre accidentele din Romania si o sursa buna de sfaturi pentru o buna folosire a anvelopelor auto in orice anotimp. Cristi Florea a punctat cateva idei aici.

DISTRACTIA
Cum unele lucruri trebuie sa ramana in Vegas si sa nu ajunga pe Facebook, asa au ramas unele lucruri doar la Paltinis. Si pe Facebook, ca sa fiu corect, insa pe grupul privat al event-ului. Iar locul, Apres-Sky-ul, era un magnet de oameni faini.

#schiem  este prima tabara de schi pentru bloggeri organizata de Arena Platos cu sustinerea SonyVodafoneMichelinStaropramenFord,  Perla Paltinisului si Buonavista.

Comentează