MANAFU*

Abonamente Evensys

O reclama TV cu impact pe Twitter

Ati vazut probabil cea mai buna reclama de la Super Bowl 2013? Ma rog, cea mai buna din ce au considerat altii. De exemplu, in topul USA Today este pe primul loc. Este vorba de Budweiser Clydesdale. O reclama simpla, un cliseu chiar, care ne-ar putea spune ca in US pe Facebook ar merge sa pui mai degraba poze cu cai decat cu pisici. Da, reclama are ceva touchy (nu atat de mult precum cea de la Dodge RAM), insa e previzibila (din cliseul de care aminteam). Ce mi-a placut insa a fost ideea de a gasi un nume pentru calul din spot printre utilizatorii de Twitter.

5 comentarii

  1. Alex says:

    Okay eu sunt mai novice in ceea ce priveste industria asta. Dar scopul unei reclame nu era sa vanda produsul ala? Nu de alta dar mie mi-a scapat momentul in care fac lucrul asta cu reclama de mai sus. Nu spun nimic de produsul Budweiser in afara de scena in care tipul apare la micul dejun, trist, cu ziarul in mana si o sticla uitata pe masa… Impactul pe twitter legat de produs este iarasi minim (un concurs in care dai un nume la un manz nu cred ca iti incurajeaza cumparatorii sa se duca sa cumpere un sixpack de Budweiser)… Cel mult poate fi o reclama draguta de brand desi cred ca in US oamenii astia joaca cam in aceeasi liga cu Cola si Pepsi si reclamele de brand nu isi au neaparat rostul.

  2. […] Clipul Budweiser inregistreaza in acest moment peste 10.5 milioane de vizualizari pe Youtube, dupa doar 8 zile de la publicare. Pe Facebook a inregistrat aproape 2.1 milioane postari, pe Twitter peste 15.000 de mentiuni, iar pe bloguri a fost inclus in aproape 500 de articole. Una peste alta, strategia a inclus si o idee misto pentru Twitter. […]

  3. Tiberiu Cazacioc says:

    Ce este interesant (la noi parerile a fost impartite) este ca CBS nu a permis difuzarea unor reclame ale unor potentiali competitori pe segmentul soda drinks si anume Soda Stream. Cica ar fi intrat in competitie cu Coca Cola si cu Pepsi Cola…Soda Stream este o repunere in context modern a culturii soda, care in America este un produs clasic si istoric. Soda este de fapt apa cu CO2 si ceva acid prin ea, sa te piste. Este un produs accizat in America, cum sunt tigarile.

  4. Tiberiu Cazacioc says:

    Reclama Soda Stream “interzisa” de CBS, la Super Bowl: http://www.sodastream.com/

  5. Tiberiu Cazacioc says:

    Iar despre reclama “Farmer” (Chrysler) am gasit in LinkedIn, intr-un grup dedicat “Sustainable agriculture” opinii americane, din popor, foarte interesante. O doamna de la USDA (Departamentul de Stat pentru Agricultura al SUA) era foarte in favoarea reclamei si a agriculturii industriale. Spunand ca sa nu ne luam de faptul ca fermierul “creat de D-zeu” in reclama este barbat, alb, esentialul fiind ca promoveaza agricultura. Era fericita ca au primit gratis reclama pentru eforturile USDA de sustinere a agriculturii. Aici http://youtu.be/sillEgUHGC4

Comentează