MANAFU*

Abonamente Evensys

Sedusi si abandonati in social media

La fel ca Zoso, zic si eu despre Posterous: “Felicitări celor care au muncit pentru a crea acolo o prezență”. De fapt, corect ar fi: “Pacat de munca celor care au pus continut acolo!”. Aceasta platforma de blogging, cu actualizari via e-mail, se va inchide pe 30 aprilie, dupa ce a fost achizitionata de Twitter anul trecut. Fondatorul Posterous scrie:

On April 30th, we will turn off posterous.com and our mobile apps in order to focus 100% of our efforts on Twitter.

We’d like to thank the millions of Posterous users who have supported us on our incredible journey. We hope to provide you with as easy a transition as possible, and look forward to seeing you on Twitter.

Am cont la ei din 2008. Chiar daca am postat rar, am adunat ceva continut pe care acum sunt pe cale sa il pierd. Desigur, pot migra pe o alta platforma, insa prezenta mea aici a fost legata strict de existenta Posterous. Imi placea ca trimiteam un e-mail si imi vedeam foarte repede textul pe blog.

Tin foarte multe prezente online tocmai pentru ca exista platforme dedicate sau deosebite. Ar fi mult mai usor sa pun tot continutul doar pe Facebook si YouTube. As economisi mult timp. Sustin cu toate acestea multe servicii. Sunt unul dintre cei care contribuie la adoptia si cresterea lor. Si – de ce nu? – la succesul lor.

E frustrant sa vezi cum munca ta se pierde dupa ce fondatorii unei platforme vand “jucaria” si se vad, cum spunem noi, cu sacii in caruta. Nu e o frustrare legata de castigurile lor, ci mai degraba de pierderea ta. Am mai spus recent: Nu vrem sa fim sedusi si apoi vanduti.

 

5 comentarii

  1. Serban says:

    Riscul folosirii produselor gratuite.

  2. Robert says:

    Asa se intampla cu retele de socializare mai mici, sunt achizitionate de cele mai mari si de cele mai multe ori au o priza mai slaba la publicul larg. Probabil de asta se dezvolta foarte mult retele precum Facebook sau Twitter.

Comentează