MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum va place noul Facebook Timeline?

noul-timeline

Cred ca Facebook trece printr-o perioada agitata. Lumea a inceput sa vorbeasca de o scadere a activitatii in retea. “Noile teritorii” (China, Rusia) nu se lasa usor cucerite. Veniturile din advertising trebuie sa creasca.

Totodata, Facebook anunta tot felul de schimbari si imbunatatiri pe banda rulanta. Cautati stirile despre retea din ultima luna. Deschideti Facebook in acest moment si vedeti daca aveti noul Timeline. Probabil de la 1 aprilie va fi implementat deja in toate conturile. Asteptam cu interes si noul News Feed.

O parere despre noul Timeline
Nu m-am impacat prea bine cu ultimul Timeline. Am gasit mereu greu de parcurs o pagina impartita pe doua coloane egale. Dar m-am obisnuit. Mereu ne obisnuim. Ne adaptam. De astazi, contul meu a primit noul Timeline. Nu a fost o noutate pentru mine, caci vazusem deja tot felul de capturi.

Pe scurt, e mai bun decat precedentul si ar fi fost mai bun daca ordinea coloanelor ar fi fost inversata. Nu credeti? Asa mi se pare natural. Continutul meu trebuie sa fie primul. Continutul auxiliar (complementar) trebuie sa urmeze, asa cum vedem pe marea majoritate a blogurilor si site-urilor. Noi citim de la stanga a dreapta si tot asa urmarim continutul intr-o pagina. Si stiti ceva? La finalul anului trecut, Facebook a testat varianta dorita de mine in Noua Zeelanda.

Ce urmareste Facebook?
Daca aveti deja noul Timeline, aruncati o privire. Ce impresie va lasa? Primul gand a fost ca acum am un oracol online: am prietenii acolo, am filmele, cartile muzica. Apoi am vazut integrarea surselor externe (Instagram, Pinterest, Tumblr), ceea ce m-a dus cu gandul la ideea unui hub de continut si mai ales la distributia pe care Facebook o asigura. Orice continut bine distribuit in retea se va bucura de o audienta mult mai mare.

Practic, Facebook profita de avantajul pe care il are. Vede ca anumite platforme cresc, le integreaza si le asigura un nou canal de afisare a continutului, ne obisnuieste pe noi sa distribuim si in spatiul sau. Este o dovada in plus ca Facebook devine al doilea Internet.

Voi ce credeti despre noul Timeline Facebook?

16 comentarii

  1. karmapolice says:

    nu credeam ca o sa spun asta, dar imi place

  2. Wish2Go says:

    De acord cu tine cu ordinea coloanelor. Poate nu vreau sa dau atatea informatii despre mine si atunci o sa am o coloana cu multe campuri necompletate pe care cei care imi viziteaza profilul o vad in primul rand. Cat despre Instagram, Pinterest, Tumblr, este o miscare reusita.

  3. Ivan Mihaela says:

    Inca nu m-am obisnuit cu el. Dar daca tot au facut o schimbare, DE CE nu au pus si un buton de SEARCH? 😀

  4. Dumitru says:

    Daca va deveni al doilea internet, inseamna ca Google Plus este primul? :))
    Sincer, 90% din navigarea mea zilnica pe net se intampla pe produsele Google. Stiu multi care sunt la fel chiar daca nu folosesc neaparat G+
    Si apoi stiu si mai multi care ori nu au cont de FB sau care au parasit acea zona in favoarea altor optiuni mai bune 🙂

  5. aHUIBAN says:

    Mie imi place!

  6. M-am jucat putin cu css-ul si am inversat coloanele. Arata bine, dar se misca ciudat. Cred ca au vrut sa pastreze feelingul pe care il au pe Newsfeed, in care mijlocul se misca, iar lateralele raman fixe. Daca o sa verifici sursa, ai sa vezi ca prima coloana este cea cu posturile (ce e pozitionata la dreapta, prin float:right), iar apoi e pus continutul cu informatiile aditionale (care e pozitionata in stanga cu float:left)

  7. Andreea says:

    Vreau si eu,Mie nu mi-a aparut pana acum noul Facebook 🙁

  8. Nu imi dau seama daca latimea depaseste 960x, cu tot cu coloana mica de ads. Daca e sub 960, e posibil sa vina cu noi formate de ads. Sau e posibil sa treaca peste 960. Care e urmatoarea dimensiune acceptala? 1080px? Stiu ca a existat o discutie despre “noul 960”.

  9. gaboss says:

    Pana acum imi place. Nu-mi dau seama daca mai pot seta ca postarile sa fie ordonate pe criteriul “Most recent” versus “Top Stories” – ceea ce e cam nasol. Si am observat ca lateralele au devenit aproape invizibile pentru mine, fiindca partea centrala imi atrage imediat privirea (pozele mari isi fac datoria din plin)

  10. Arata destul de ok. Mie unul imi place..

  11. Initial mi s-a parut un fail. Dar acum chiar il gasesc util. Sunt structurate informatiile ceva mai util si sunt mai vizibile preferintele. Pentru ca trebuie judecat ca un mijloc de socializare, faptul ca apar cartile preferate, muzica preferata, like-uri si asa mai departe reprezinta un plus.

    Integrarea celorlate servicii este si ea un plus.
    Mie imi place. Ma obisnuiesc mai greu dar il gasesc util.

  12. alaxandra says:

    La mine inca nu a aparut, dar astept cu nerabdare sa vad cum arata si ce dimensiuni de afisare au acum pozele. Pentru ca acest tip de timeline va migra si spre pagini (banuiesc) si asta inseamna iarasi munca de modificare si rearanjare a paginilor si a continutului tip imagine. Yey…

    Insa sper ca asa totul va fi mai usor de citit si mai simplu de inteles, si pana la urma despre asta este vorba.

  13. Alexandra, e buna intrebarea: Cum va fi noul timeline pe pagini? Ce vom avea in loc de muzica, filme si carti?

  14. cotos says:

    In orice caz e mai reusit decat predecesorul. Pe undeva era si normal sa trecem la un alt timeline, ma bucur ca am facut-o asa de repede.

  15. Bogdan Pater says:

    Pare foarte simpatic din ce văd în poze, dar încă nu mi l-au activat. Nici noul timeline, nici graph search-ul. Se mișcă destul de greu cu propagările… :p

  16. gabriel lup says:

    problema e ca nu vad butonul de events in timeline-ul prietenilor , ma ajuta cineva?

Comentează