MANAFU*

Abonamente Evensys

Viitorul nostru va fi video

In acest moment, Facebook, Instagram si Pinterest, cel putin, ne demonstreaza ca fotografia are un impact foarte mare in activitatile noastre de socializare online. Viitorul insa apartine continutului video. Ne arata acest lucru YouTube, site care areusit performanta de a strange un miliard de vizitatori unici pe luna.

Facebook a inregistrat in US o crestere a vizualizarilor clipurilor postate. Este practic pe locul trei in topul site-urilor care ofera continut video, dupa YouTube si AOL.

Chiar si LinkedIn pariaza pe video. La o conferinta recenta, un vice-president al retelei a declarat ca in 10 ani, cand vom deschide dimineata televizorul, nu vom asculta noutatile citite de prezentatorul si alese de producatorul unui post de stiri. Vom primi pe televizor doar informatiile care ne intereseaza asa cum facem astazi in retelele sociale.

Pe plan local, YouTube pregateste lansarea site-ului “.ro”. Wall-Street.ro a publicat astazi o mica analiza despre posibilele efecte ale intrarii YouTube in Romania. Am oferit si eu un scurt raspuns acolo. Insa mi-ar placea sa vad mai multe pareri din zona publisherilor online si a agentiilor de media. Astept la lansare si o prezentare consistenta a performantele site-ului pe piata noastra. Pana atunci, va reamintesc de un infographic facut de ZeList la finalul anului trecut.

Ca bonus pentru cei care sunt pasionati de comunicatiile mobile gratuite (Viber, WhatsApp etc), recomand aplicatia Glide. Va permite sa intrati in videochat sau sa vizualizati mesaje video inregistrate.

4 comentarii

  1. Liviu R. says:

    Daca o fotografie face cat o mie de cuvinte, atunci un clip video cu siguranta face de doua ori mai mult! 🙂
    Continutul multimedia a fost cel ce a ajutat la lansarea social media si cu siguranta este cel ce-i asigura viitorul! Sunt curios cum se va dezvolta piata obiectelor inteligente, smart-tv si alte cele! 🙂

  2. Stefan says:

    Viitorul va fi video, într-adevăr… doar că va fi un video plin de reclame.

  3. skrum says:

    asta înseamnă că textul va muri, nu va mai citi nimeni nimic?

  4. cil says:

    @Stefan: like.

    nu e deloc populara si e free.

    e genul ala de app care agata investitorii care baga 100mil $ si spera sa obtina 500k.

Comentează