MANAFU*

Abonamente Evensys

2013 va fi anul mediului mobil

info-mobile

Pe 3 aprilie, s-au implinit 40 de ani de la primul apel telefonic efectuat de pe un telefon mobil. Da, stiu, am fost privati cam mult timp de aceasta minunata tehnologie, insa acum nu mai conteaza. Luna aceasta, implinim 16 ani de la lansarea telefoniei mobile in Romania. Iar 2013 are mari sanse sa fie anul mediului mobil si la noi.

In 2012, am vazut cum creste interesul fata de smartphones si aplicatiile mobile. Un infografic realizat de agentia Breeze Mobile ne spune ca penetrarea telefoanelor inteligente va atinge 25% din piata anul acesta. In 2012, s-au vandut un milion de smartphones.

In 2013, vad o crestere a numarului de servicii bazate pe telefoanele mobile de la plati prin sms la cele prin aplicatii. Putem deja sa facem operatiuni bancare sau sa platim bilete la film prin aplicatii.

Saptamana trecuta, MasterCard si Netopia au lansat prima platforma de plati mobile din Romania, mobilPay MasterCard Mobile. Disponibila momentan pe iOS si Android, aplicatia poate fi folosita pentru plati diverse, cum ar fi cele de facturi, pentru reincarcarea cartelelor preplatite sau pentru produse si servicii furnizate de comerciantii parteneri.

Ieri, Vodafone a anuntat ca utilizatorii sai pot plati calatoriile cu metroul prin SMS in toate statiile din Bucuresti. O calatorie costa 0,5 euro (fara TVA). Alte detalii vedeti aici.

Ma intreb acum ce serviciu se va mai lansa saptamana viitoare. Astept includerea unei solutii de plata in aplicatiile pentru taxiuri. Asa cum face MyTaxi in alte parti.

Daca lucrezi in marketing sau intr-o companie de tehnologie, nu rata Mobile Conference, cel mai mare eveniment dedicat mediului mobil. Pe 16 si 17 mai, vei afla cele mai bune solutii de mobile marketing, studii de caz de succes, tactici de promovare si vanzari in mediul mobil, idei de monetizare si dezvoltare a aplicatiilor. In plus, ai parte de Mobile Awards Romania si primul training de marketing mobil intensiv.

Comentează