MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce ar putea sa aduca nou iPhone 5S

Cand a anuntat aparitia iPhone, Steve Jobs a spus despre el ca este un telefon reinventat. Si chiar asa a fost. Iar Apple a continuat sa il reinventeze. Doar ca intre timp competitia nu a stat pe loc, a avansat si chiar a depasit performantele iPhone. Astazi se lanseaza Samsung Galaxy S4 in Romania si vom vedea un mare val de entuziasm pe bloguri. Apple are deci nevoie de ceva nou si cu impact pentru urmatoarea sa lansare.

Sunt doua lucruri pe care Apple le poate aduce in iPhone 5S: o super-baterie si un serviciu de comunicare intre utilizatori. Veti spune ca exista deja iMessage. Dar cati il folosesc in prezent? Si cati sunt acum activi pe WhatsApp? (WhatsApp tocmai a fost subiectul unei preluari pentru 1 miliard $ de catre Google).

Pentru serviciile de voce, veti spune ca exista deja Skype. Iar cei 700 de milioane de utilizatori inregistrati nu sunt de ignorat, nu? Dar exista si Viber, care creste foarte frumos. Are in acest moment peste 175 de milioane de utilizatori. La randul sau, Tango.me are peste 100 de milioane de utilizatori in 212 tari. Loc exista intotdeauna, iar Apple se poate baza pe clientii celor 500 de milioane de iPad, iPhone si iPod vandute pana in prezent.

Ce ziceti?

11 comentarii

  1. Dan Pandrea says:

    Eu sunt unul dintre cei care folosesc iMessage. Imi place ca e intr-un loc in care am centralizate toate mesajele. Plus ca asa descopar oameni care au iOS. Avantajul iMessage e ca mesajul se trimite chiar daca destinatarul n-are traficul de date pornit. Il va primi ca un simplu SMS.

    Cat despre 5S, prevad o camera mai buna, cu mai mult megapixeli (asa a fost din doua in doua generatii, lumea discuta de 12MP) si iOS redesenat.

  2. Bogdan says:

    Noutatea pentru iPhone 5S va fi iOS 7 care ar trebui sa aduca si o schimbare de interfata. Hardware nu cred ca vor fi schimbari majore pentru ca este in pregatiri si iPhone 6.

  3. Dorin says:

    Din ce-am citit pe net, Apple are niste probleme financiare. Sa nu ne entuziasmam.

  4. Dorin, nu crede tot ce citesti pe net!

  5. sutu says:

    eu as vrea inapoi display-ul de la 4 sau 4s. culori suprasaturate pe 5…

  6. Stefan says:

    Eu zic sa testezi un S4, macar pentru scroll-ul cu privirea (cu miscarea capului).

  7. O baterie de 2000 mAh ar fi superb.

  8. Bogdan says:

    Functia Smart Pause este disponibila si pe iPhone prin LookAway Player. Probabil ca poate fi implementata si cea de Smart Scroll.

  9. Nu cred ca Apple o sa aduca un “Viber” integrat. Serviciul iMessage este folosit de absolut toti posesorii de iPhone cu IOS 5 sau mai bun cand comunica intre ei.

    Aproape toti prietenii mei si-au luat un iPhone si cu ei comunic numai prin iMessage. Singura vulnerabilitate a lui iMessage este ca e doar pe iPhone, dar ma indoiesc ca Apple va face un serviciu similar disponibil pentru toata lumea.

    Pe iPhone n-ai un “Viber” nativ, dar ai Face Time, video conferinta care de pe iPhone 4S in sus merge si pe 3G. Voce prin VOIP nu cred ca o sa aiba nici un smartphone deja inegrat pentru ca nu stiu cati carrieri o sa accepte sa aiba un telefon care suporta convorbiri moca in retea 🙂 mai ales un telefon cu o cota de piata ca a iPhone-ului. Si Apple, desi a dat dovada ca negociaza cel mai dur cu retelele de telefonie, nu cred c-o sa le dea lovitura asta.

    Google cumpara whatsapp pentru ca n-are iMessage 🙂

    Intradevar le mai trebuie niste inovatii, dar nu cred c-o sa fie de natura asta.

  10. Vizavi de baterie n-are Apple ce sa faca. Tehnologia bateriilor clasice este la varf acum. Tot ce pot sa faca in plus este o baterie care se incarca complet in maxim 10 minute (exista research-ul facut in Coreea de Sud).

    Dar in materie de capacitate, cam atat poate o baterie. Si-asa la consum iPhone-ul se incadreaza cel mai bine, are cea mai mica baterie dintre smartphone-urile de top si totusi tine cel mai bine.

Comentează