MANAFU*

Abonamente Evensys

Incep sa ma atasez de noul Volkswagen Golf

Initial, postul s-a numit “Ma vinde!”, in buna traditie a proprietarilor auto de peste tot, care se despart de masina care le-a fost la bine si la greu. Noul Golf, cu care bat strazile Bucurestiului de aproape doua luni, isi va intalni curand “stapanul”. Pleaca maine de la mine si ajunge, sper eu, pe mana unui fan al modelului. La fel, sper sa aiba grija de el, asa cum am avut eu in scurta noastra “relatie”.

Sunt la al doilea Golf 7. Primul a avut cutie automata si niste finisaje care m-au facut sa iubesc interiorul. Cel de acum are o tapiterie mai deosebita (Alcantara) si culoarea mea preferata: Gri Tungsten. Am condus asadar o masina din gama Highline, cu motor 1,2 TSI si 105 CP / 77kW. Pretul ei este 15.827 euro (fara TVA). Daca ma gandesc un pic, o combinatie intre cele doua modele mi-ar sta foarte bine pentru, sa zicem, 3-4 ani.

Noul Golf nu exceleaza la design; exact aspectul la care tin cel mai mult cand aleg o masina. Insa are tot ce ii trebuie, din punctul meu de vedere. Dimensiuni potrivite pentru marea majoritate a locurilor de parcare lasate de concetateni (big issue daca traiesti in Capitala), are un aer clasic, insa cu “note” moderne si sportive si are un brand cu foarte apreciat la noi. Si nu numai.

La inceputul lunii martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, modelul a fost numit “Car of the Year”. La scurt timp, la Salonul de la New York, Golf 7 a fost desemnat “World Car of the Year“. Cred ca aceste semne de recunoastere spun totul despre noua masina.

Voi trece pe un alt Golf, pentru urmatoarele doua saptamani, apoi schimb marca / modelul. Am la dispozitie un portofoliu consistent de la Porsche Inter Auto. Nu stiu ce model voi primi, insa cu siguranta voi ramane cu gandul la Golf 7 pentru multa vreme.

8 comentarii

  1. Claudiu says:

    salut..Si eu(legat de ramas la gandul)..oarecum 🙂
    Ai idee daca cei de la Porsche au vreun program buy-back?
    Zi buna

  2. Peter says:

    Nici nu avea cum sa nu iasa masina anului :D. La felul cum arata…SI ce dotari are..

  3. Claudiu, tu ai apucat sa il vezi? Ca am ramas dator cu o vizita sa il vezi… Intreb si de buy-back!

  4. cotos says:

    Golf…Modelul meu preferat. La ora actuala conduc un VW Polo, dar ma bate gandul sa il schimb. Sa vedem cand va fi si momentul pentru asa ceva.

  5. Claudiu says:

    Salut. N-am prea avut timp sa programez un drive test + am dat de niste probleme ciudate pe Golful meu si sunt putin dezamagit

  6. Trebuie deci sa primesti o vizita. Programam.

  7. Claudiu says:

    Super, just let me know when

  8. Gabi says:

    Salut, Cristian! Poti sa-mi spui, te rog, cand apare in Romania Golf Variant 7? Iti multumesc si-ti doresc numai bine!

Comentează