MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce ar putea sustine cresterea Internetului in Romania?

In urma cu doi ani, vorbeam de 8 milioane de utilizatori de Internet in Romania. Astazi, putem apreica ca sunt 10 milioane. Pentru finalul lunii iunie 2012, Internet World Stats aprecia o populatie online de 9.642.383 de persoane. Un infografic Breeze Mobile ne spunea in urma cu o luna ca, in Romania, sunt 9,5 milioane conexiuni la Internetul mobil.

“Zece milioane de utilizatori”. Suna bine, nu? Dar oare putem mai mult? La noi penetrarea Internetului este sub 50% la nivelul populatiei. Sunt tari (Olanda, Norvegia, Islanda, Suedia) care au trecut de 90%. OK, hai sa nu ne comparam cu cei “mari”! Sa ne uitam atunci la Ungaria si Polonia. Vorbim aici de o penetrare de peste 60%, iar in Slovacia, Cehia si Slovenia, de peste 70%. Deci se poate, dar cum?

7 comentarii

  1. cotos says:

    Din moment ce mai exista localitati unde curentul reprezinta o problema, nu cred ca ne putem astepta la o crestere ridicata.

  2. […] are PIB-ul de 3 ori mai mare decât al Indoneziei și vreo 10 milioane de legături la online. La noi un calcul similar ar putea să depășească miliardul… Regii asfaltului par, clar, […]

  3. Cristi, pot sa iti confirm ca desi penetrarea Internetului in Romania este in procente mai mica, calitatea conexiunii este de multe ori mai buna. Uneori si a serviciilor, de la caz la caz. Vorbesc despre abonamente de acelasi tip, in tari diferite – cost aproximativ asemanator.

  4. emanuel says:

    @cotos a punctat destul de bine dar as mai adauga si puterea de cumparare a romanului ( nu toti isi permit un PC, laptop, iar unii nici macar un telefon cu conectare la internet ), plus media de varsta a populatie

  5. Hai sa mai asteptam inca o generatie 🙂

  6. Daniel says:

    Internetul este pasul 2 dintr-o problema ce tine de lipsa accesului la tehnologie. Exista programul Assoclic (http://assoclic.ro) al Ateliere Fara Frontiere care in ultimii 4 ani a donat peste 4.000 de calculatoare reconditionate pentru ONG-uri, scoli, licee care desfasoare programe de aducatie. Avantajul unor astfel de programe este ca asa au acces la aceste calculatoare foarte multi copii, tineri sau persoane care altfel nu si-ar permite intr-un cadru organizat.
    @Manafu: te-ar tenta sa povestim pe tema asta despre ceva mare si cu impact?

  7. Marturii says:

    Acest procent este direct proportional cu nivelul de trai. Jumatate din romani traiescu cu 1-2 euro pe zi. Principala lor preocupare este supravietuirea, nu conexiunea la internet. Cand nivelul de trai din Romania o sa creasca, atunci va creste si procentul utilizatorilor de internet, dar deocamndata, aceasta este limita.

Comentează