MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum te prezinti la un eveniment

S-a apropiat de mine zambind. Mi-a intins mana si m-a intrebat” “Tu esti Cristian, nu?”. “Da!”, am raspuns eu cu fata mea senina. “Si mai cum?”. Eram la un eveniment Evensys, singurul la care nu m-am prezentat la inceput, cand am deschis conferinta.

Puteam sa va dau un alt exemplu, cu oameni mai cunoscuti ca mine sau cu oameni despre care nu se poate sa nu fi auzit daca lucrezi in media / marketing / online. Am ales sa va spun o intamplare personala.

Acel moment mi-a “spus” ca astazi, mai mult ca oricand, trebuie sa fim pregatiti sa iesim din “grupul nostru de confort” si sa ne prezentam cum se cuvine.

Sunt convins ca exista carti si cursuri pentru networking si introducerea in public, insa din experienta mea, am vazut ca functioneaza cateva lucruri:
• Spune clar si tare (nu tipa) numele. Un nume mormait nu va niciodata retinut.
• Strange mana interlocutorului si priveste-l in ochi in timp ce iti rostesti numele. Ai mai multe sanse sa fii tinut minte.
• Intinde o carte de vizita imediat si arata pe a numele companiei (moment acompaniat de rostirea numelui firmei).
• Pe cat posibil, incearca sa nu ai o carte de vizita “boring”. Daca vrei idei, vorbeste cu cei de la Printcenter.
• Daca iti permite design-ul, include pe cartea de vizita si expertiza ta. Multi au tendinta sa scaneze cu privirea cartea de vizita fata-verso in timp ce se pregatesc sa iti raspunda.
• Daca doresti sa ii captezi atentia, fii pregatit cu un mic compliment si apoi cu o intrebare. Evita sa pui o intrebare directa despre ce te intereseaza. Daca primesti un raspuns, ai deschis usa.
• La final, nu fugi. Nu uita sa ii oferi o strangere de mana si o privire in ochi ca la inceput. Si poate inca un compliment.
• Nu saluta, la plecare, niciodata din mers.

3 comentarii

  1. Irina Radu says:

    Foarte utile sfaturile tale. Lipsa contactului vizual ii va spune celuilalt ca stai foarte prost la capitolul stima de sine, la fel ca si o strangere de mana “lesinata”. Insa, nu recomand nimanui sa-i stranga mana interlocutorului ca si cum s-ar stradui sa desfaca un borcan. Singura impresie pe care o lasi este aceea ca esti disperat sa arati ca te consideri superior sau cat esti de fortos. Crezi ca asa trebuie tratat un eventual partener de afaceri? Trebuie sa se faca totusi diferenta intre o strangere de mana ferma (cea recomandata) si cea de sfaramare a oaselor…

  2. […] ne spune cum să ne prezentăm la un eveniment. Util, indiferent de […]

  3. Sebastian says:

    Pot sã înteleg de ce unii folosesc în fiecare frazã 2-3 cuvinte în englezã ? Asa-zisa romgleza… Si ar mai trebui sã adaug cã multi dintre blogeri, socialisti din ãstia etc sunt foarte ipocriti si infatuati. La fel si cei din HR…sunt o specie deosebitã de corporatisti. O lãmâie, vã rog !

Comentează