MANAFU*

Abonamente Evensys

Un ochi rade, iar altul plange pentru Windows 8

La 6 luni de la lansarea oficiala, Windows 8 trece de 100 de milioane de licente vandute la nivel global. Totodata, Microsoft pregateste relansarea sistemului de operare, dupa cum scria ieri Financial Times, subliniind faptul ca gigantul american admite ca a esuat cu noua versiune.

PR destept sau un exercitiu de sinceritate – cum catalogati restartul pe care Microsoft vrea sa il dea? Gestul e admirabil, fireste. Si a venit mai repede decat se astepta oricine. Cred ca Microsoft are sansa sa ramana relevant pe un teren in care Apple si Google se bucura de o larga apreciere.

De altfel, Microsoft stie ca trebuie sa vina cu un produs mai bun. Nu doar pentru a face fata concurentei, cat si pentru a-i satisface pe parteneri. In prezent, sunt pe piata peste 2400 device-uri lansate de diversi producatori, ce ruleaza Windows 8 sau Windows RT, multe dintre acestea fiind dispozitive touch. Cand te bucuri inca de o sustinere atat de mare, trebuie sa te misti repede si sa livrezi un produs mai bun.

Voi ce credeti?

Screen shot 2013-05-08 at 10.42.27 PM

9 comentarii

  1. Andrei says:

    Nu sunt sigur ca inteleg exact unde a esuat Microsoft… rulez de mai bine de jumatate de an pe Windows 8 si sunt un utilizator foarte multumit! In termeni de viteza si stabilitate mi se pare mai bun ca Win7 (care oricum e un sistem foarte ok si apreciat), iar de adaptat la noua interfata am facut-o foarte usor: e o schimbare majora sa ai interfata duala (metro ui pentru touch si desktopul clasic), dar nu e o tragedie. De lucrat cred ca au de lucrat la livrat update-uri si noi features (chestie valabila si pentru Windows Phone 8), iar chestia care ma bucura e ca prin noul Windows Blue au decis sa micsoreze rezolutia pe care vor rula si deschid in felul asta usa pentru tabletele sub 10 inch cu Win8…

  2. Bogdan says:

    Microsoft a incercat sa forteze utilizatorii sa adopte noua interfata in conditiile in care Windows XP are in continuare aproape 40% din piata. Pentru a avea mai mult succes cu Windows 8, Microsoft trebuie sa faca tranzitia mai usoara, sa ofere utilizatorilor elemente cu care sunt familiarizati.
    Trecerea de la DOS la interfata grafica a durat cel putin 5 ani si convingerea utilizatorilor sa utilizeze Metro ar putea sa fie la fel de anevoiasa.

  3. cotos says:

    Dezamagit total. La servici au venit sa ne instaleze W8, deh sa fim si noi in rand cu lumea. La ora actuala sunt singurul care a refuzat si sunt si cel mai invidiat de catre colegi :))

  4. Andrei says:

    @cotos dai si argumente de ce esti dezamagit?

  5. Daniel says:

    @andrei folosesc si eu Windows 8 inca de cand a aparut si sunt foarte multumit.
    @cotcos majoritatea s-au speriat de acest OS pentru ca e ceva nou, dar asta nu inseamna ca nu e bun. E mult mai practic, se misca mult mai repede, esti conectat in permanenta.

    Microsoft a facut un sistem de operare foarte bun. Windows 8 este un succes, chiar daca s-a vandut asa prost. Oricum, stim cu totii ca pirateria este inca la moda, daca pot spune asa, si cel mai probabil mai sunt inca cateva sute de milioane de instalari, fara sa fie oficiale.

  6. Iulian M. says:

    O fi mai W8 stabil si mai rapid decat alte versiuni Windows, dar parca prea aduce interfata cu a unui telefon. Pe un desktop / laptop imi pare inutila.

  7. marius says:

    eu mi-a pus Win 8, merge foarte bine dar nu m-am obisnuit cu interfata asa ca am revenit la interfata de win 7 cu ajutorul unui program, Classic Start Menu

  8. Bogdan says:

    Se pare ca Microsoft va readuce butonul start in urmatoarea versiune Windows. Pana atunci, sunt mai multe alternative: Start Menu 8, Classic Shell, Pokki.

  9. Perkele says:

    Eu nu inteleg toata treaba asta cu butonul de start:
    1. duci mouse-ul in colt, iti apare butonul, apesi pe el
    2. are tastatura butonul de windows, apesi pe el si te duci la start
    3. meniul vechi de start oricum era greoi daca nu foloseai search, acum este si optiunea sa iti pastrezi ce aplicatii vrei in ecranul de start si sa si le grupezi cum vrei. cum e asta mai prost decat meniul vechi?

Comentează