MANAFU*

Abonamente Evensys

Un pas prea mare pentru web design?

Ati vazut cum arata noul Issuu.com? Cum vi se pare noul Flickr? V-ati obisnuit cu noul Google Plus? Credeti, ca si mine, ca noul MySpace a fost o gura de aer proaspat in designul retelelor sociale?

Daca ne uitam la toate aceste patru exemple, vedem ca impartasesc destul de mult un nou stil in designul web. Curat, cu fonturi si imagini mari, culori discrete, de cele mai multe ori, si foarte interactiv, as putea spune. Imi plac toate, insa la finalul zilei, ca sa zic asa, tot Facebook mi se pare mai prietenos, mai usor de parcurs. Este un design inspirat clar de tablete si experienta pe care un asemenea device o ofera.

Apreciez estetic noul trend in vizual, insa practic, apreciez vechiul stil. Ochiul si mintea raspund mai usor la arhaicul Facebook decat la invazia de culoare de pe Flickr sau la noul meniu de pe Google Plus.

Sunt curios cum vedeti voi aceasta trecere. Este cumva un pas prea mare in design din punct de vedere al utilizatorilor? Daca ne uitam la Facebook, in afara de paginarea pe doua coloane (cu care eu nu m-am obisnuit niciodata), a avut mereu treceri cat de cat usoare.

8 comentarii

  1. vali says:

    urmează să treci și tu la responsive webdesign 🙂

  2. azd says:

    Toate de care ai amintit ca si-au schimbat designul au adoptat noul cod css3 si html5 cu care poti face mult mai multe.
    E normal sa urmeze un soc vizual dar asta e trendul si spre asta ne indreptam daca vrem sa folosim site-ul favorit pe orice device si sa beneficiem de aceleasi functii.
    Este o economie de timp si pentru developeri sa nu mai faca 3 interfete pentru acelasi site (mobil, tableta si desktop) si aleg varianta responsive.

    In ceea ce priveste fontul, google a introdus google webfonts – un mod rapid de a schimba / adopta fonturi pe site-ul tau.

  3. nu trec la responsive, nu deocamdata. pentru un blog nu prea makes sense.

  4. Liviu R. says:

    Apple, bata-l vina! :))
    Tot trendul asta in webdesign, bazat pe Retina Ready (display), este o consecinta a noilor generatii de display HiDPI (cum de fapt numesc toti ceilalti ceea ce Apple numeste Retina Display) al device-urilor! Evident, un site cu webdesign Retina Ready va fi mult atragator pentru user!
    Logica e simpla, rezolutia foarte mare a monitoarelor din generatia noua (si urmatoarele) permite afisarea informatiei mult mai relaxat si ne-obositor pentru user, si cumva e de inteles, plus ca ar fi pacat pentru un site sa fie afisat pe doar un sfert din displayul monitorului, avand toata informatia super-compactata, cu texte mici, ce obliga userul fie sa se apropie de ecran, fie sa treaca pe Zoom-In!
    Noul G+ este super, design si functii noi, destul de usor intuitive!
    Myspace, imi place, insa a adoptat scroll-in de la stanga la dreapta si nu de sus in jos ca majoritatea site-urilor, deci e posbil se irite putin (ma rog, chestie de gusturi)! G+ isi permite sa faca modificari de design lejer, e doar flux de informatii, pe cand la Fb e mai greu, fiind retea de socializare plus ca are si ceva mai multi de multumit (1 miliard de useri sau mai mult)!
    Apropo de vechi si nou, daca-mi amintesc bine, la fel si Facebook cu designul sau avangardist, la inceputurile ascensiunii retelei, era destul de ne-prietenos, cu prea multa informatie, mult prea rapid se misca totul, dar a prins, oamenii s-au obisnuit repede!

  5. dojo says:

    Cristian, ‘face’ sens pentru ca nu mai folosesti tema de mobil (nu stiu daca ai, ca nu folosesc asa ceva). Majoritatea sunt urate si merg prost (eu de pe tableta de pilda uneori nu le pot scoate, desi sunt la rezolutie normala (aproape ca un monitor). Nu ai decat de modificat niste latimi pentru coloane si setat niste chestii. Max. o ora de munca pentru un designer care nu-i chiar prost.

  6. Max says:

    Pe multe site-uri şi pe blogurile specializate în web design se vorbeste de un nou “trend”, aşa-zisul “flat design”.

  7. Cu pluginul de versiune mobila, se vede la fel (daca imi aduc aminte bine) si pe smartphone si pe tableta. E urata infatisarea, dar macar e contentul acolo. Daca iti faci maine blogul, makes sense sa mergi pe responsive (sunt curios cum se vede pe Smart TV), dar nu mi-as reface acum blogul doar de dragul de a fi responsive. Sa se consemneze ca sunt mare fan si prmotor responsive design.

  8. SapioiT says:

    Cand incercam eu sa fac design-uri de-astea, mari, curate, etc., mi-se spunea ca sunt prea mari, ca e prea mult spatiu gol, neutilizat… acum ziceti si voi… ve-i rau in a fi inaintea trendului?

Comentează