MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum a fost intalnirea mea cu Mika Häkkinen

Pasea cu grija, usor aplecat, zambind si parea un pic coplesit de atentia pe care o primea si frenezia din jurul sau. Il gaseam ca un contrast intre a fi o celebritate si a inspira modestie.

Cineva l-a strigat usor. Un tanar, cu o poza in mana, i-a soptit: “Imi dati un autograf, va rog?”. “Da, desigur! Da-mi un pix“, a raspuns el. “N-am!“, a mimat tanarul. “OK, rezolvam mai incolo!.

Ma uitam in jurul meu si ma simteam in alta lume. Intr-o lume zgomotoasa, foarte diferita de cea a evenimentelor mele. E o lume aparte. Cautati sa mergeti la un event auto. Cautati sa ajungeti in “spate”. Eram in zona VIP, in parcarea Baneasa Shopping City, unde Mika Häkkinen, urma sa faca o demonstratie de viteza si indemanare cu o super-masina, in cadrul campaniei “Join the Pact“.

Staff-ul strain controla totul. Momentele lui Mika pe pista, sesiunile foto si chiar pregatirea norocosilor co-piloti. Organizatorii pusesera totul la punct. Eram tratat ca o vedeta la randul meu. Eram unul dintre putinii norocosi care urmau sa “zboare: alaturi de Mika intr-un Caparo T1.

L-a vazut si s-a oprit. Toti cei din jur au stat pe loc. I-a spus doua vorbe si i-a semnat poza. Apoi a urcat pe podium pentru poza cu oficiala cu copilotii sai. Am urcat si eu dupa el.

Te tine inima?“. “Da“, am raspuns eu. “Semneaza, te rog!“. Am semnat.
Eu mi-am tinut respiratia. Am simtit ca…“.
Zambete si ochi curiosi.
Esti pregatit?
Zambete si ochi curiosi.
Tu te dai?“. “Da“.
Multi oameni langa mine.
“OK, it’s your turn!”

Inghit in sec. Strang umerii si imi adun mainile intre picioare. Sunt foarte incordat. Nu stiu daca pleaca masina sau plec eu primul. Cand te uiti la altii, inaintea ta, plecarea ti se pare destul de usoara. Cand esti umar la umar cu Mika, simti ca decolezi. Am pornit.

Picioarele sunt si mai incordate. Dintii sunt stransi. Privirea tinteste pista. Nu aud nimic. Nu vreau sa aud nimic. Imi spun: “Asta e!”.

Nu poti sa descrii cum e senzatia intr-o masina atat de puternica. As putea spune ca parca am alergat cu furie intr-o batalie pe viata si pe moarte. Dar nu am fost in una pana acum. As putea sa spun ca e ca un salt cu parasuta. Insa nu am facut nici asta. Nu ai cu ce sa compari cand nu ai facut nimic extrem.

M-am concentrat de parca urma sa am un rol activ in cursa noastra. Singura mea grija a fost sa nu il incurc pe Mika. Am umerii lati. Costumul pus peste hainele cu care am venit ma facea si mai mare. M-am strans cat mai mic si m-am concentrat asupra drumului.

Proiectata de creatorii masinilor de F1, masina Caparo T1, cu un propulsor V8 de 3,5 litri si 600 de cai putere, este una dintre cele mai rapide masini din lume, ajungand de la 0 la 100 km/h in numai 2,5 secunde.

Masina s-a oprit. Clipesc si incerc sa imi dau seama ce s-a intamplat. Ma ridic si ma aplec spre Mika. “Thank you very much!“. Ii vad doar ochii. Luminosi. Imi intinde mainile ca unui cunoscut revazut de multi ani. “Sa fi fost eu singurul copilot care a mai avut glas dupa cursa?”. Ni le strangem ca dupa o mare cursa. Imi inchipui eu.

Mika Häkkinen este ambasadorul global Johnnie Walker in campania Join the Pact , ce incurajeaza consumul responsabil de alcool. Johnnie Walker a creat o aplicatie de Facebook in care utilizatorii pot semna un angajament personal de a nu se urca la volan sub influenta alcoolui. Pana in prezent, aproximativ un milion de oameni din intreaga lume s-au alaturat campaniei lui Mika Häkkinen.

Fotografiile au fost realizate de Sandu Marin. Alte imagini puteti vedea la Alin Popescu.

2 comentarii

  1. Adrian T. says:

    Mister Manafu, cred ca te-ai plimbat cu vreo racheta, ca altfel nu are cum sa ajunga la 200 de km/h, in 2.5 secunde, cu 600 de cai putere. 🙂

  2. Adrian, e 100km, fireste. Dar din viteza… 🙂

Comentează