MANAFU*

Abonamente Evensys

Bite to Win, prima aplicatie mobila dezvoltata de KFC!

Aplicatiile mobile creeaza astazi noi oportunitati pentru branduri, parca intr-un ritm mult mai alert decat reusea Internetul in urma cu 10 ani, de exemplu. In acelasi timp, brandurile contribuie foarte mult la dezvoltarea mediului mobil si mai ales la cresterea interesului publicului larg fata de aplicatii.

Un exemplu recent este dat de KFC cu aplicatia “Bite To Win“. Pentru sustinerea lansarii unui nou produs, “Fillet Bites”, KFC a pariat pe comunicarea cu consumatorii pe platformele mobile. O abordare curajoasa de altfel.

“Fillet Bites” sunt bucati de piept de pui taiate de mana si condimentate cu 11 ingrediente secrete. Practic, fiecare bucata are o forma diferita de restul. Pe acest aspect se bazeaza si mecanismul aplicatiei.

Cumperi o cutie de 6 sau 9 bucati de “Fillet Bites”, instalezi aplicatia (iOS / Android) si apoi scanezi fiecare bucata pe tava cu cover special creat, din restaurant, pentru a descoperi una din cele 30 de forme predefinite. Pentru fiecare forma recunoscuta, primesti puncte cu care poti primi alte produse sau intra intr-o extragere ce are ca premiu un iPad 4.

Asa cum zicea si Zoso, utilizatorii mai creativi pot pacali aplicatia si castiga puncte, mizand pe ideea de “forma diferita”. Nu incercati insa sa scanati o imagine de pe Internet. Nu merge, am incercat eu. Dar poate faceti schimb de poze. Nu stiti asta de la mine, da?

Ca utilizator de smartphone, mi-ar placea sa vad in curand la KFC plata din aplicatie. Ideea e deja testata in UK si Irlanda.

5 comentarii

  1. Revo says:

    Merge cu google image search dacă se porneşte de la imaginea potrivită. Nu ştiţi asta de la mine 🙂

  2. Razvan Pascu says:

    Eu sunt fan KFC, dar deloc in targetul acestei aplicatii. 🙂

    Insa, in mod cert KFC isi va atinge targetul cu ea. Am senzatia ca au cam acelasi core-target precum Coca Cola.

  3. […] de KFC, prin care poti castiga produse in restaurantele sale sau chiar un iPad. Am mai explicat aici cum functioneaza. Pe scurt, miza este sa gasesti cat mai multe forme unice pe care sa le scanezi cu […]

  4. Cosmin says:

    Din 6 bucati de din meniu, doar 2, maxim 3 mi le recunoaste. FML 🙁

Comentează