MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce urmeaza dupa blog? (Part 2)

Viitorul blogging-ului va fi la fel ca prezentul si ca trecutul sau. Blogul “este” despre content. Indiferent de hainele pe care le poarta acesta, continutul sau va conta mereu cel mai mult.

Daca ne uitam la cele mai multe bloguri, ele arata, in mare, precum jurnalele de la inceputul istoriei blogging-ului. Vedeti mai jos designul unui blog din 2002 alaturi de layout-ul de acum al blogului meu. Tot acolo, am pus varianta actuala a Mashable, blog (devenit intre timp mega-blog) care a adoptat un design foarte indraznet. Ca o paranteza, spuneam recent ca Google + a reinventat clasicul timeline al retelelor sociale.

blogs

Spuneam ieri intr-un post cu acelasi titlu ca viitorul blogurilor personale / generaliste va fi dictat de pozitionarea acestora. Iar eu incerc acum sa imi situez blogul in zona magazine.

CE INSEAMNA MAGAZINE STYLE?
Pentru multi, la prima vedere, un magazine blog e, in fapt, un blog colectiv. Doar ca nu este chiar asa. Un blog colectiv e definit, asa cum ii spune numele, de echipa de autori. De un colectiv. Un magazine blog poate fi condus de o singura persoana (daca are timp si resurse destule). La fel ca si un news blog.

In acceptiunea mea, un magazine blog adevarat are un design deosebit (diferit de ce stim noi si in acelasi timp special), subiecte care trec de granita “personalului” (oricat de creativ ai fi, nu vei putea da o nota personala tuturor temelor) si reflectate sub diverse forme (text, imagine, video, status) , o deschidere fata de noutate (inovatii, lucruri frumoase), o pasiune pentru vizual si o afinitate pentru branduri. Este ca o revista lunara, actualizata insa (aproape) zilnic. In acest moment, blogul Cristinei Bazavan exemplifica cel mai bine acest tip de blogging. Ii lipseste un singur lucru: un vizual puternic.

Costin a preluat astazi pe Refresh.ro ideea despre magazine blogs. El aduce in prim plan o serie de intrebari pe care orice blogger ar trebui sa le puna inainte de a trece de la blogging-ul clasic la o forma mai avansata.

 

Tags:

3 comentarii

  1. IoanP says:

    Vizualul este important, este imbracamintea care face diferenta cand mergi pe strada. Te intalnesti cu cineva, iti place cum arata, are o mina optimist-atragatoare ce te binedispune. Incepi o discutie …. si decizi daca ai o treaba urgenta sau mai stai la discutie, si eventual o continui intr-o alta intalnire.
    Ptr mine, continutul, stilul de exprimare dat de ownerul blogului dar si de ceilalti contribuitori, gradul de stimulare intelectuala, este ce te face sa te regasesti, sa rezonezi la idei, si-ti dau un sentiment de apartenenta la comunitate. Cam asta face diferenta.
    Desi nu sunt afiliat la blogul tau de mult timp, am gasit multe lucruri de apreciat aici, mi-ar place sa continue si in noua forma. Succes.

  2. […] Manafu: Ce urmeaza dupa blog? (Part 2). […]

  3. […] (o discuție interesantă despre temele de tip magazine poți să citești pe blogul lui Cristi și […]

Comentează