MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum se vede un film astazi

Cinematograful a trebuit sa evolueze pentru a-si pastra audienta si a oferi o experienta inedita. Imi aduc aminte ca, multa vreme, in sali, lumea era uimita de sistemul de sunet Dolby, care era frumos promovat inainte de inceperea filmului. Acum accentul este pus mai mult pe imagine. Pe ecrane se promoveaza acum tehnologia 4K sau, cum e cazul IMAX, proiectoarele si lentilele patentate.

La IMAX, am vazut cele mai bune filme de actiune din ultimii doi ani. Este locul ideal pentru a urmari o pelicula cu multe efecte speciale, mai ales pe cele maiestrite pentru 3D.

Daca nu ma credeti pe cuvant, va invit la un test. Ofer o invitatie dubla la avanpremiera Pacific Rim, de joi, 11 iulie, ora 19.30, la Cinema City Cotroceni. Tot ce trebuie sa faceti este sa anuntati in comentarii ca doriti sa mergeti la acest film (la data anuntata). Joi dimineata, prin tragere la sorti, anunt castigatorul.

Principalele puncte de atractie ale filmului sunt imaginea si efectele speciale pentru care a lucrat unul dintre cei mai buni specialisti in domeniul cinematografiei, Guillermo Navarro. Razboiul care se porneste intre creaturile monstruoase venite din adancurile Pacificului si robotii gigantici, numiti Jaeger-i, controlati de doi piloti sincronizati cu ajutorul unei punti neuronale, se infatiseaza publicului la dimensiuni spectaculoase prin formatul IMAX 3D.

Atacurile care se desfasoara intre inamici periculosi si robotii lipsiti de aparare in fata distrugatorilor kaiju se transforma intr-o experienta incomparabila datorita geometriei aparte a salii IMAX, care acopera in totalitate vederea periferica, astfel incat publicul are senzatia ca este cu adevarat parte din actiunea filmului.

La spectaculozitatea imaginilor create de Guillermo Navarro, cu care Guillermo del Toro are o colaborare impresionanta si care a castigat un Oscar pentru thrillerul gotic, Labirintul lui Pan, contribuie totodata sunetul clar si imaginile de mare rezolutie caracteristice salii Romtelecom IMAX, care pun in valoare paleta de culori ultra-saturate, fosforescente, folosita pentru a reda elementele sci-fi din film si pentru a transpune spectatorii in universul vizual de pe ecran.

Formatul IMAX digital se bazeaza pe doua proiectoare separate, care folosesc lentilele patentate IMAX. Claritatea sporita a imaginii de pe ecran se imbina cu noua versiune a sistemului de sonorizare. Sunetul digital necomprimat, emis de difuzoarele patentate IMAX elimina cea mai mare parte din distorsiuni, iar calitatea acestuia sporeste senzatia de imersiune caracteristica experientei IMAX.

UPDATE: Mi-ar fi placut sa pot umple o sala de cinema cu voi si sa va fiu alaturi, insa acum doar pot da o singura invitatie dubla. “Castigatorul” este Radu Oncescu.

Cercul-de-Foc_Poster

25 comentarii

  1. Ciprian Palici says:

    Prezent 🙂 Ar fi frumos.

  2. Ramona says:

    Mi-ar placea sa merg la acest film :).

  3. Teodor says:

    Suna absolut interesant!

  4. Mihai Naghi says:

    Cum eu sunt un mare fan al filmelor SF, astept de mult sa apara in cinema Pacific Rim si imi doresc sa-l vad in avanpremiera.

  5. Oare ce poate fi mai incitant…decat un film. Hai sa vedem daca de data asta voi avea noroc la trageri:))

  6. raducanu gabriel says:

    prezent 😀

  7. Mihaita says:

    E interesant filmul, si as vrea sa il vad!

  8. Simona Gabriela says:

    Si noua ne-ar placea sa vizionam acest film la Imax.

  9. Alexandru Chinciu says:

    astept sa vedem castigatorul 🙂

  10. Elena says:

    Cu siguranta vreau sa vad Pacific Rim!

  11. Radu Oncescu says:

    Ar fi primul film la IMAX pentru mine. Chiar aș vrea să vin

  12. ioni says:

    mi-ar placea sa vad acest film.

  13. Ayhan says:

    Clar un must see …

  14. cireasa says:

    Count me in!

  15. Banateanu says:

    fireste ca vreau sa merg

  16. Dan says:

    Ar fi tare fain sa merg.

  17. TheHawk says:

    Clar as vrea sa merg! 🙂

  18. Irina says:

    Trebuie sa-l vad! Sunt prezenta pe lista. 🙂

  19. vas says:

    in.

  20. Andrei says:

    Prezent, as vrea sa-l vad 😀

  21. Ana says:

    Vreau vreau vreau! Gimme gimme gimme 😛

  22. nwradu says:

    Și eu aș dori să-l văd, la ce efecte are trebuie văzut la IMAX.

  23. IoanP says:

    si eu 🙂

  24. radu says:

    am numai eu impresia ca in salile din mall-uri volumul este dat prea tare?

Comentează