MANAFU*

Abonamente Evensys

Ai plati pentru Facebook?

shutterstock_141262156

O idee interesanta, la care fireste s-au gandit si altii, a venit recent de la co-fondatorul Twitter. Intr-un post pe Medium, Biz Stone spune ca Facebook ar putea foarte bine sa ceara 10$ pe luna pentru conturi premium, in care sa nu fie afisate reclame. Daca 10% dintre utilizatori ar plati, Facebook ar castiga 1 miliard de dolari.

Se pare insa ca ideea lui Stone nu e departe de realitate. Un sondaj realizat de agentia digitala Greenlight pe 500 de persoane a revelat ca 15% dintre respondenti ar plati pentru un cont fara reclame pe Facebook, iar 8% ar plati chiar intre 5 si 10$ pe luna.

Credeti ca ar functiona ideea? Voi ati plati? (Raspundeti, va rog, mai jos)

Am platit pentru Flickr, platesc deja pentru extra-spatiu in Gmail(3$ / luna), donez din cand in cand pentru Wikipedia, as plati la fel pentru a scapa de reclamele de pe YouTube, insa nu as plati 10$ pe luna pentru a scapa de reclame. Vad Flickr, Gmail, Wikipedia si YouTube ca simple servicii. Vreau spatiu, am spatiu. Vreau muzica neintrerupta de reclame, ar fi frumos sa o pot primi s.a.m.d.

Facebook nu este un serviciu. Cel putin nu in forma sa actuala. Este un medium la fel ca televizorul, radioul, la fel ca Internetul (content wise). Iar reclamele nu imi dau deocamdata o bataie mare de cap.

Ai plati pentru Facebook (fara reclame)?
  
pollcode.com free polls 
FOTO: FACEBOOK MONEY VIA SHUTTERSTOCK

20 comentarii

  1. Liviu R. says:

    Nu cred ca as plati, nu pentru a scapa de reclame, pentru ca nu le consider chiar atat de invazive, cel putin nu in forma actuala!

  2. Gabriel says:

    Nu as plati un singur cent. Imaginativa că daca facebook ar cere bani fiecarui utilizator doar pentru ai folosi reteaua , si-ar pierde peste 90% din utilizatori. Ce bine ar fi. Folosesc facebookul pentru promovare de imagine si produse.

  3. N-aş plăti pentru că reclamele de pe Facebook nu sunt momentan atât de supărătoare. Iar dacă vor fi, sigur şi utilizatorii vor începe să plece. Iar dacă utilizatorii pleacă, eu n-o să mai am cui să mă adresez când public ceva acolo. Deci n-o să merite banii nici atunci.

    P.S.: Poll-ul mă trimite pe altă pagină când votez şi e destul de supărător că trebuie să dau back dacă vreau să-ţi las un comentariu. Nu poţi să-l faci să deschidă acea nouă pagină intr-un tab nou?

  4. Olivian says:

    Gandind pe termen lung Facebook ar iesi in pierdere daca ar cere bani pentru reclame. Poate in Romania un utilizator nu aduce 10$ pe luna din reclame dar in strainatate sigur poate fi asa

    Nu uitati totusi cat de importanta e viziunea unei companii, Facebook o are pe urmatoarea ~It s free and always will be~, nu pot trece peste asa ceva usor.

    Exista ADBlocker, etc, in Romania foarte putini ar plati pentru a scapa de reclame, sau cel putin asa cred eu.

  5. John says:

    “It’s free and ALWAYS WILL BE!” Reclamele pe care le afişează reţeaua de socializare facebook nu mi se par exagerate, ba chiar mă ajută în multe din cazuri, pentru a descoperi produse şi servicii relevante. Trebuie să fiu tare supărat pe reclame şi să mă simt sufocat pentru a investi în facebook (nu e cazul!). Dacă se va implementa aceasta taxă pentru conturile PREMIUM, va fi primul pas pentru distrugerea sloganului cu care şi-au început “activitatea”.

  6. Sincer, la facebook reclamele sunt chiar ok. Uneori chiar foarte bune. Mie unul imi plac reclamele care sunt targetate bine, iar facebook chiar incearca sa faca asta.

    De exemplu, am acum in dreapta reclama la lentile de contact si cum port si au o oferta buna, ma gandesc sa cumpar. So, win-win.

    Insa la YouTube, cred ca as plati si mai mult de 10$ ca sa scap de reclamele alea stresante.

  7. AdBlock îşi face destul de bine treaba. N-aş plăti ca să scap de reclamă. Aş plăti vreo doi dolari, totuşi, ca să pot scăpa definitiv de chat. Eu îl închid, el se deschide. Eu îi zic să-l închidă pentru toţi utilizatorii, el mi-l deschide din nou cînd are chef. Aş plăti ca să scap de chestiile enervante.

  8. Sondajul a revelat ca 15% dintre persoane nu au auzit de AdBlock.

  9. NICK says:

    Nu. Nu vad un beneficiu real al acelui cont premium.

  10. Natural says:

    N-as plati pentru ca… It’s free and ALWAYS WILL BE!

    Adica am incredere in sloganul lor 🙂

  11. Ramona says:

    Suntem bombardati de reclame din toate colturile. Eu personal nu as plati pentru a avea un Facebook fara reclame. Sondajul ce s-a facut cred ca a fost doar in SUA. Cred ca marea majoritate a restului lumii nu ar plati. Tot parerea mea personala: daca vor introduce reclame foarte agresive si multe, majoritatea din cei ce nu platesc vor incerca sa se orienteze catre alta retea de socializare. Facebookul va fi la fel de trecator a si Hi5 si altele ce au fost inaintea lui.

  12. aHUIBAN says:

    As plati. Poate nu $10/luna dar un $25 pe an, da. Si nu doar pentru lipsa reclamelor, oricum nu stau pe FB mult timp dar mi-as dori instrumente sau avantaje in plus.

    Am platit pentru Flickr, am Yahoo! Mail plus… $20 pe an parca – mi se reinoieste automat. As plati si pentru un cont Pro de Youtube.

  13. vipe says:

    Daca s-ar putea plati pentru a nu se mai afisa reclame pe pagina mea Facebook, cred ca platesc.

  14. dojo says:

    Nu folosesc adblock si evit siturile care isi chiar bat joc (cu tot felul de popups etc). Nu as plati accesul pe nicio retea din asta de socializare. Daca incep sa fie prea multe reclame, pot alege sa ma retrag. Momentan nu sunt atat de intruzive, incat sa ma deranjeze.Si inteleg si eu ca un serviciu de asemenea anvergura costa, deci e normal sa incerce sa si castige un dolar din reclame.

  15. Ciprian says:

    Nu am ajuns in punctul in care reclamele de pe facebook sa ma deranjeze! Vedem pe viitor cum va fi cu reclamele video si la ei.

  16. Eu nu as plati, pentru ca la momentul actual reclamele sunt decente. Nu-mi incurca navigarea si nici nu ma deranjeaza vizual.

    Daca se va ajunge la pauze de publicitate, asa cum se vorbeste, cred ca as fi dispus sa platesc 35 de lei pe luna…

  17. boldeanul says:

    Ar fi interesant de urmarit pe un esantion de utilizatori, care au conturi fara reclama, cam in ce proportie o sa le creasca numarul de accesari in google.
    Cu toate ca nu as plati, pentru ca ma intereseaza foarte mult reclamele alea, macar sa le vad, exista unii care vad in Facebook un simplu mijloc de socializare, si la urma urmei, cand stai cu prietenii la o masa, e cam enervat sa te bazaie comisii voiajori.

  18. Mihai says:

    as plati cu o singura conditie, mesajul sa ajunga la majoritatea prietenilor si nu doar la o parte cum se intampla in mod curent.

  19. Silviu UDREA says:

    Categoric nu.

    Cand vor fi pachete premium de genul acesta o sa fie cineva care o sa creeze un plugin pentru Firefox si pentru Chrome care sa scoata reclamele – in concluzie vei cumpara pluginul o singura data (daca esti nataflet si nu stii sa il iei gratuit) si nu vei plati lunar 🙂

Comentează