MANAFU*

Abonamente Evensys

Ai putea trai doar cu tehnologia inventata pana in 1986?

MacMillan-1986-family-1

Am scris ieri un post despre cum mi-am inceput cariera pe Internet si cat de importante sunt comunicatiile mobile pentru mine. Recitindu-l astazi, mi-am adus aminte de un caz mai ciudat, despre care am citit recent. O familie  din Canada a renuntat la toata tehnologia inventata dupa 1986. Adica a “scapat” de Internet, telefonul mobil, DVD si MP3 Player, televiziunea prin cablu si chiar la computer. Motivul? Cei doi copii au inceput sa prefere gadget-urile in locul jocului in natura. Acum familia vede filme pe casete VHS, asculta muzica la un casetofon si foloseste un telefon cu disc.

Ma intorc la intrebarea din titlu…

Ai putea trai doar cu tehnologia inventata pana in 1986?
  
pollcode.com free polls 

Eu am reusit sa stau doua saptamani fara Internet. In 2006, cand am fost in Cuba.

9 comentarii

  1. Dan says:

    Offtopic dar sper ca te va ajuta. Iti recomand un plugin pentru poll-uri, sa nu mai folosesti resurse externe. Personal dupa ce am votat, a fost foarte aiurea sa vad ca am iesit de pe site-ul tau si am fost nevoit sa apas butonul back al broserului. Incearca, http://wordpress.org/plugins/wp-polls/

  2. Haotik says:

    E o prostie. As reusi sa stau 2-3-5 saptamani fara net, nu asta e problema. Ma gandesc insa la familia respectiva, la modul cum se vor dezvolta copiii lor si daca vor face fata pe viitor la aceasta lume care trece prin schimbari foarte rapide. Invatam o retea sociala si deja dispare si apare alta, invatam un soft si deja dispare si apare altul.

    De exemplu, cred ca un copil care are acces la o tableta va fi mult mai pregatit pentru viata, as fi vrut sa spun mai inteligent dar nu are o legatura directa cu inteligenta. Cred ca merge mai dezvoltat.

  3. Dan, mie imi place sa folosesc tot felul de resurse externe, dar poate ai dreptate.

  4. Victoria says:

    Subscriu la cele spuse de Dan

  5. Şi mie mi se pare o prostie. Vina e a părinţilor pentru că nu-s în stare să le facă un program copiilor în aşa fel încât să nu folosească gadget-urile în exces. Nu poţi să-i creşti fără gadget-uri, că la şcoală vor avea nevoie de ele, iar primii paşi în ceea ce priveşte tehnologia trebuie făcuţi acasă.

    P.S.: Subscriu şi eu la ce spune Dan.

  6. gaboss says:

    Am trăit 12 ani cu tehnologie sub nivelul lui 1986 (nu mă îndoiesc ca am mai trăit cel puțin 4 ani în aceeași situație).

  7. Bogdan says:

    Probabil ca intrebarea este probabil incompleta.
    Eu cred ca toata lumea poate sa traiasca cu tehnologia din 1986 – dovada este toata lumea care a trait in 1985 sau 1986.
    Poate ca intrebarea este daca poti trai *astazi* cu tehnologia lui 1986?
    Raspunsul insa ar fi cel de mai sus… deci poate interbarea ar trebui sa fie daca vrei, daca merita sau daca ar fi vreun avantaj…

    Si aici putem sa discutam.

  8. Laur says:

    Exista locuri in lume, chiar si in Romania, unde oamenii nu au curent electric, iar asta ii face mai “tari” fata de acesti canadieni. Decizia celor doi parinti mi se pare nedreapta si abuziva fata de cei doi copii. Intr-o lume acaparata de tehnica, cred ca o astfel de optiune le va crea pustilor un handicap in fata celorlalti.
    De putut se poate trai si fara tehnica, depinde in ce lume vrei sa traiesti, dar cu singuranta nu in lumea actuala. Civilizatia preusupune progres, nu stagnare. Desi nu sunt o persoana religioasa, nu pot sa nu ma gandes la faptul ca: “copiii platesc pacatele parintilor”.

  9. Tanase Ion says:

    Bunica-mea nu e departea de tehnologia din `86! Se poate trai fara nicio problema fara prea multe resurse! Trebuie sa ne educam!

Comentează