MANAFU*

Abonamente Evensys

Ce am asteptat si ce am primit de la iPhone 5S

iPhone5s_3Color_iOS7_PRINT

Lansarea Apple din aceasta seara mi-a aratat clar ca Apple nu mai e ce a fost. Si nu are legatura cu disparitia lui Steve Jobs. Are poate de-a face cu avansaul pe care l-au luat ceilalti jucatori, candva doar niste followers ai unui lider admirat. Probabil asa cum nu mai e “sexy” sa lucrezi la Google, Facebook sau Twitter, in curand, nu va mai fi trendy sa ai un iPhone. Chiar daca acum ai o varianta in 5 culori.

Ma asteptam la ceva mai mult de la iPhone 5S. Vedeam un smartphone cu o super-baterie, cu super aplicatii de editare foto si video, de plati mobile sau de comunicatii (gen WhatsApp).

Am vazut, in seara aceasta, un iPhone ceva mai rapid (dar cati apreciaza real acest lucru in marea masa de consumatori), in versiune Gold (ceea ce clar, fara suparare, face din iPhone un telefon pentru femei), cu cateva filtre foto a la Instagram (pe care probabil nu le va folosi nimeni) si o suita iWork (pe care, la fel, nu o va folosi nimeni). A, sa nu uit, acum avem filmari in slow motion.

In incercarea de a rupe gura targului, iPhone 5S vine cu un nou buton Home si cu foarte controversata aplicatie Touch ID, pentru recunoasterea amprentei.

Spuneam intr-un alt post ca un studiu recent a revelat ca jumatate din actualii posesori de iPhone isi vor lua noul model. Eu nu ma grabesc. Raman deocamdata la versiunea 5. Ar putea fi insa un upgrade normal pentru cineva care inca are iPhone 4 sau 4S.

5 comentarii

  1. Sa vezi ce o sa converteasca profitshare-ul/alte platforme de affiliate marketing, mai ales pe site-uri de profil 🙂

  2. Ionut says:

    Apple nu a făcut niciodată un upgrade major de la an la an, ci o dată la doi ani. La fel s-a întâmplat cu 3G şi 3GS, 4 şi 4S. Mi se pare firesc ce au făcut cu 5S, totuşi nu mă încântă prea mult 5C-urile – practic, strategia a fost de a transforma 5-ul în 5C şi de a creşte vânzările pentru un terminal lansat anterior. De aia şi focus-ul principal a fost 5C-ul, iar asta se vede şi când intri pe site-ul Apple – nu 5S-ul e scos în prim-plan, ci mult mai coloratul 5C.

  3. Bogdan says:

    Totusi, iPhone 5S este primul smartphone cu procesor pe 64 biti, iar coprocesorul de miscare deschide drumul pentru aplicatii si accesorii diverse, poate chiar un smartwatch cu functii de monitorizare a starii de sanatate.

  4. Gabi Boaca says:

    Cristi, mie nu mi-e teama de features vizavi de “ce va veni” de la Apple. Mie imi este sa nu inceapa sa dea rateuri precum cel cu Maps. Telefoanele lor raman in continuare foarte fiabile (pana la 4, ca n-am facut upgrade inca – nu am testat 4S si 5 prea mult).

  5. Cristi says:

    Cu toate ca Apple ne-a obisnuit conform strategiei sa nu aduca modificari majore la second-release-uri, observ ca devine o companie conservatoare in ceea ce priveste produsul sau de referinta. Daca la momentul Jobs lumea astepta nerabdatoare inovatiile implementate in iPhone, acum Apple e mai mult un follower.

Comentează