MANAFU*

Abonamente Evensys

Telefoane noi: Fairphone

fairphone

Suntem obisnuiti cu nume mari precum Nokia, LG, Samsung, Sony sau iPhone. In Romania, unora le poate suna un pic ciudat numele Huawei, asa cum, in China, AllView este necunoscut (cu exceptia celor care il fabrica). Exemplele pot continua si, ca la masini (cati au auzit oare de VUHL 05), intoarcem capul cand vedem un telefon interesant “trecand” pe langa noi.

Deschid rubrica “Telefoane Noi” cu Fairphone, un smartphone pentru cei care sunt constienti de impactul tehnologiei asupra naturii si cei car enu vor sa aiba pe constiinta vietile unor muncitori prost-platiti si mult-munciti. Este deci un smartphone care vrea sa fie fair.

Fabricat in doar 25.000 de exemplare, dintre care au fost pre-comandate deja 15.000, Fairphone e un telefon bazat pe platforma Android, cu un ecran de 4,3″ (960×540 pixeli), o camera principala de 5MP si memorie interna de 16GB. Specificatii complete gasiti aici.

Cum va place?

7 comentarii

  1. Foarte fain! 🙂 M-au convins din primul video să-mi iau unul.

  2. Pare foarte subțire și totuși se scoate bateria. Nu cred că aș merge vreodată pe o asemenea marcă. Am mai citit despre câteva ciudățenii zilele trecute, dar la fel. Să fie pentru piața lor. E riscant să cumperi așa ceva. Cât va trebui să aștepți la service pentru o reparație? Și sunt curios dacă știu toți și s-ar risca să repare așa ceva.
    Bine, sunt așa radical pentru că-s fan Nokia, dar poate alții sunt dornici să testeze și altceva. Recunosc, e frumos.

  3. Șerban says:

    Eu încă aștept Xolo în România. :/

  4. Bogdan says:

    Fairphone este inca in stadiul de proiect si precomanda, se estimeaza ca va fi livrat din decembrie.

  5. Oana says:

    De asta nu am auzit nici eu.
    Eu am un Allview si se uita toti lung la el. :))
    Nu e genial, dar e ok si avand in vedere ca mie nu imi place sa dau bani multi pe telefoane, sunt mai mult decat fericita cu el. Pana nu crapa nu cred ca il schimb.
    Singura problema e ca oamenii de la Vodafone habar nu au cei cu telefoanele dual sim, ceea ce e foarte frustrant.

  6. Oana says:

    *ce-i
    Nu stiu cum am reusit sa scriu prostia de mai sus.

  7. Relu says:

    Nu multumesc.. Are 170 grame si grosime de 10 mm. Pentru 325 euro e prea mult. pentru 30 de euro in plus, iti iei premium de la Huawei Ascend P6.

Comentează