MANAFU*

Abonamente Evensys

8 bratari inteligente pentru monitorizarea activitatilor zilnice

Exista deja multe dispozitive care permit masurarea performantelor celor care alearga in timpul liber. Unii folosesc benzi montate pe piept, sincronizate cu ceasul (Suunto), altii prefera benzile pentru brat (BodyMedia), iar de ceva vreme multi au ales aplicatiile de smartphones (Endomondo, Runtastic). Insa la moda acum sunt bratarile inteligente.

Eu nu alerg si deci nu imi urmaresc performantele sportive, insa am ales o astfel de bratara pentru alte functii. Vreau sa vad cata miscare fac intr-o zi si cum dorm noaptea. As putea sa imi urmaresc si mesele din timpul zilei, dar mai astept un pic la acest capitol. Ca mine sunt multi altii, motiv pentru care vad o trecere de la sport-tracking la activity-tracking.

Cum multi cunoscuti m-au intrebat “Ce ai la mana, vreau si eu?”, m-am gandit ca e o buna ocazie sa pun pe blog cateva din dispozitivele de life-tracking existente pe piata.

JAWBONE UP
UP (130$) este bratara pe care o folosesc acum. Vine in mai multe culori, in trei marimi (S, M, L), are un design interesant si arata foarte bine la mana. Partea mai putin buna – considerata de altii – este ca trebuie sa o scot in fiecare zi si sa o introduc in telefon pentru sincronizare. M-am obisnuit insa si consider ca aceasta rutina ma tine atent la performantele zilnice. Scot bratara, o conectez la telefon, sincronizez datele prin aplicatia instalata (disponibila pe iOS si Android), vad detaliile si apoi o pun la mana. Daca imi conectez contul UP cu retelele sociale, voi putea compara informatiile personale cu prietenii. Bateria tine pana la 10 zile.

De unde o cumperi? Amazon

FITBIT
Bratara Fitbit Flex (100$) este se pare senzatia momentului si creditata de multi ca fiind cea mai buna optiune (cost/utilitate) de pe piata. Recent a aparut modelul Force (130$) ce propune un micro-display pentru afisarea informatiilor. Fitbit iti urmareste somnul si activitatea zilnica si ofera sincronizarea wireless a datelor cu aplicatia de smartphone si cu computerul.

De unde o cumperi? Amazon – Flex | Force

NIKE+ FUELBAND
Probabil cea mai veche bratara inteligenta de pe piata, FuelBand (de la 150$) este destinata mai mult celor care fac multa miscare si sunt interesati de imbunatatirea performantelor. Este conectata in permanenta la smartphone prin Bluetooth si pune un accent mare pe socializarea prin sport cu prietenii. Informatiile sunt afisate si pe un display al bratarii.

De unde o cumperi? Amazon

LARKLIFE
LarkLife (150$) vine cu un set de functii asemanator cu cel al Jawbone UP. Urmareste deci activitatea zilnica, somnul si mesele. Aplicatia mobila interactioneaza cu utilizatorul pentru a-l motiva sa aiba un stil de viata sanatos. Se conecteaza prin Bluetooth.

De unde o cumperi? Amazon

MISFIT SHINE
Shine (120$) poate fi in acelasi timp si ceas de mana, si ceas-medalion, si ceas de buzunar. Insa pe langa afisarea orei, dispozitivul iti masoara somnul si activitatile zilnice. Are o baterie interna ce dureaza pana la 4 luni si este waterproof.

De unde o cumperi? Amazon

Alte brand-uri care mi-au atras atentia sunt: Phyode (170$), iHealth (37$), Bowflex Boost (50$).

Articolul contine link-uri afiliate. Nu toate produsele sunt livrate in Romania de magazinele Amazon. Uneori pot fi gasite (la preturi diferite) pe Amazon.de, Amazon.co.uk, Amazon.fr ori direct pe site-ul producatorilor.

8 comentarii

  1. Haotik says:

    Bratara de la mana ta ce tip era?

  2. Șerban says:

    Mi-a plăcut brățara imediat ce am avut ocazia să o testez la tine. Nu am observat, însă, ce conector are?

    @Haotik Cristi are Jawbone, așa cum scrie și în articol!

  3. Nike Fuelband poate fi folosită și pentru a înregistra activăți gen: mers pe jos (nu numai activități sportive) și din câte am înțeles se găsește din octombrie în oferta Orange.

  4. […] Fitbit si alte companii din directia bratarii inteligente care tocmai a integrat afisajul orei (Fitbit Force) – gasiti un articol excelent despre 8 bratari inteligente la Cristi Manafu […]

  5. Bogdan says:

    As adauga Adidas Heart Rate Monitor si, din noiembrie, miCoach SMART RUN.

  6. Bogdan says:

    Sunt curios cand apare Fitbit Force si in Europa. Din ce am citit, se pare ca in Ianuarie 2014, ceea ce ar insemna un pic de timp pt jawbone sa anunte versiunea 3 pt UP.

  7. E anuntata! UP24 se numeste!

Comentează