MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum ar fi sa avem o aplicatie “Pastreaza tot”?

dreamstime_s_31753483

Pentru cineva care foloseste si smartphone, si tableta, si laptop, pentru cineva care consuma, creeaza, pastreaza si distribuie continut, pentru cineva care e mereu in miscare si mereu conectat, este esential sa gaseasca acele instrumente online si mobile care sa ii faca viata mai usora.

Un antreprenor roman ma intreba zilele trecute: “Ai simtit vreodata o bariera cand iti schimbai dispozitivul? De exemplu, erai in metrou / transport /strada si ai gasit ceva interesant pe telefonul mobil, dar vroiai sa citesti mai tarziu pe laptop. Sau, esti pe canapea, rasfoiesti iPad-ul, gasesti un restaurant interesant pentru seara, vrei sa suni, dar nu ai cum sa iti notezi numarul pentru mai tarziu. Ca sa rezum intrebarea: Ce dificultati intampini cand faci trecerea intre dispozitive?”

Voia sa afle cum fac eu toate aceste lucruri. Primul tool care mi-a venit in minte a fost Evernote. Desi nu il folosesc inca (am cont Pro de ceva vreme), stiu ca poate acoperi foarte multe nevoi ale oamenilor in miscare. Insa eu nu imi notez foarte multe lucruri si daca trebuie sa o fac, deschid un fisier sau TeuxDeux ori trec detaliile in Notes sau PlainText pe telefon. Imi dau seama acum ca trebuie sa invat sa folosesc eficient Evernote.

Pentru bookmarking am ramas cu Delicious insa am inteles ca pot sa imi transfer link-urile si in Evernote. Pentru anumite pagini, cele care imi sunt utile pe termen scurt, folosesc Pocket.

Cel mai until instrument pentru sharing, in particular, si pentru activitatile multi-platforma , in general, este Dropbox. Il am sincronizat pe 3 dispozitive si mai nou il folosesc si pentru transferul de fisiere.

Atat pentru amicul antreprenor, cat si pentru propriul upgrade, va intreb: Ce instrumente folositi si mai ales ce va lipseste?

© Enruta | Dreamstime.com

11 comentarii

  1. 1. Dropbox este pentru documente si poze. Inclusiv Shared Folders.

    2. Simplenote (sincronizat pe iPhone si Mac) pt tot ce inseamna text / snippets/ chestii de adus aminte si chiar linkuri. Il tin sincronizat cu nvALT pe computer si back-up-uit cu Dropbox

    3. Wunderlist sincronizat pe mai multe device-uri si cu mai multe persoane pt liste de filme / shopping / linkuri

  2. razvanbb says:

    Bitcasa. Ca Dropbox doar ca ai spatiu nelimitat. Si tot asa cu client de ce vrei tu:

    http://razvanbb.ro/2013/02/astia-sunt-nebuni.html

  3. Tudor says:

    Pentru articole salvate pentru mai târziu Pocket cred că e cel mai bun şi pe PC, telefon sau tabletă. În schimb pentru remindere şi notiţe de orice fel, chiar şi pozate, cea mai bună aplicaţie mi se pare Google Keep. E şi sub formă de extensie pentru browser sau desktop (Chrome) şi ca aplicaţie pentru mobil&tablet (Google Play şi iOS) şi se sincronizează automat.

    Cred că toţi aşteptăm o aplicaţie foarte bună text-to-speech pentru limba română care să poată fi folosită oriunde sunt căsuţe pentru text! Cât trebuie să aşteptăm oare, 3 ani, 5 ani?

    Foarte util TeuxDeux, nu ştiam de el.

  4. Ștefan says:

    O aplicatie care sa imi permită sa public un text cu poza pe pagina de brand de pe Facebook împreuna cu un comentariu atunci cand salvez la favorites un link din feedly. Momentan folosesc IFTTT, dar nj pot adaugă si un comentariu la ce shareuiesc.

  5. Haotik says:

    Serviciile google, o mare parte din ele. Daca am net si am o ideee o pun in calendar sa ma uit pe ea mai incolo. (Google Calendar). Daca nu am net si am o idee imi dau un mail catre mine cu ideea, chiar daca nu am net acum o trimite cand gaseste mail.

    Daca lucrez la ceva si e mai complex am in google docs documentul si inbunatatesc ce se poate pe acolo.

    Daca stau pe net si gasesc un site interesant sau vad articolul asta pe phablet in autobuz si stiu ca vreau sa comentez la el mai tarziu, ii dau share-> gmail si ajunge tot la mine in inbox.

    In principiu workflow-ul meu este catre mail si de acolo are delete sau google calendar (in caz ca e ceva de facut sau de studiat mai tarziu)

    Am lucruri in calendar puse si peste 6-8 luni de zile. Sa zicem ca am o idee despre un site legat de cresterea florilor si o pun sa-mi apara in calendar in luna februarie ca poate ma apuc de ea atunci inainte de inceputul primaverii.

  6. Evernote îl folosesc zilnic pentru orice: notare idei, versuri, salvare link-uri, poze etc. Îl am peste tot: pe laptopuri, pe tablete, pe smartphone, pe Kindle Fire. Cel mai bun!

    Pocket îl folosesc foarte des pentru a salva idei pentru articole pe blog.

    Google Drive pentru lucrul cu echipa Hi-Q, colegii Hit Yourself Consulting, familie.

    Dropbox pentru salvat/arhivat automat fotografii de pe toate telefoanele/tabletele (prin IFTTT). Salvări automate deci, personal îl folosesc rar.

  7. Andra says:

    Astea le folosesc si eu: delicious, pocket si evernote. Dar imi trebuie ceva pt liste cu toate site-urile pe care le urmaresc, in functie de domeniu, subdomeniu, etc. Si nu reader, ca nu vreau sa citesc tot, si nu newsletter ca imi umple inbox-ul, care de obicei e pe 0. simplu, organizat si aratos. idei? 🙂

  8. Emil says:

    – Citit – Pocket (Android, Tableta, PC, ofera si RSS privat si public) – perfect pentru ca in downloadeaza articolele si in formatul original (ca pe siteul unde a fost postat articolul) incluzand si comentariile
    – Notite, Actiuni, Taskuri – emailuri simple in Gmail – pe Android folosesc aplicatia Email me care umple campurile TO: si SUBJECT: cu informatii predefinite – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.caramellabs.emailme&hl=en. Emailurile le filtrez la calculator si deschid taskuri, intari in calendar, notite de referinta, etc …
    – Poze, Filme – Upload in Dropbox prin meniul share (in momentul in care au fost facute). Chiar daca nu sunt conectat la internet, se vor transfera automat cand am access la net
    – Note verbale si inregistrari “ambientale” 🙂 – Record Mic and Call (Android) – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.team48dreams.HideRecordFree&hl=en
    – Inregistrari Vizuale (scanuri de documente si carti de vizita, whiteboarduri la conferinte … etc) – CamScanner pe Android + Online Storage pe siteul lor sau pe Dropbox – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.intsig.camscanner

    Cam asta e tot. Sper sa te ajute 🙂

  9. Am o aplicație care salvează clipboard-ul automat în PC.
    O alta salvează tot ce tastez, din păcate într-un fișier care nu suportă diacriticele.
    Folosesc cloud pentru toate fișierele și proiectele curente și salvez pe hard-disk extern, în altă locație, datele mai consistente.

    Îmi lipsește mult o aplicație / tool care să salveze, în browser, fișierele HTML pe care le vizitez, și ulterior să le poată căuta. Dacă citesc 10 știri, să salveze HTML-ul pentru fiecare din ele, și să îl stocheze undeve.

  10. Cristiana says:

    Delicious tocmai mi-a schimbat viata.

    Cautam demult o aplicatie, un program, un ceva in care sa pot stoca toooate blogurile pe care vreau sa le urmaresc.

    Util articol, Manafu! Congrats!

  11. Cristiana, cred ca pentru bloguri e mai util Feedly.com.

Comentează