MANAFU*

Abonamente Evensys

De la CV la TC

dreamstime_s_32464394

Iulian Comanescu a pornit in cautarea celor mai influenti romani pe Klout. Despre acest instrument de evaluare a implicarii personale in online am mai scris aici. Unii il apreciaza, altii il desfiinteaza. Asa se intampla mereu cand cineva incearca sa stabileasca criterii pentru determinarea influentei in mediul online.

Eu cand privesc rezultatele Klout, ma gandesc la altceva. Sa ne uitam inainte la alte doua exemple.

Lendoo este un serviciu de creditare care ofera imprumuturi pe baza unui scor personal obtinut in social media. De exemplu, daca ai prieteni rau platnici, imprumutul tau e in pericol. Daca platesti inainte de termen o rata, primesti un scor mai bun.

TrustCard (TC) este un serviciu ce urmeaza ideea de baza a Klout, analiza prezentei in social media, insa nu cauta sa stabileasca un nivel de influenta, ci mai degraba unul de incredere. Iti analizeaza comportamentul online si ii confera un scor care poate deveni un girant pentru tine. In plus, poti primi endorsements ca pe LinkedIn. Eu am un TC de 717, incadrat la nivelul “Good”.

Cand privesc aceste trei servicii, ma gandesc la o noua forma a CV-ului pe care il vehiculam acum in diverse ocazii. Si pentru ca imi place numele TrustCard, ii spun TC. Ar fi un profil ce combina istoricul nostru profesional si educational, recomandarile cunoscutilor si colaboratorilor (endorsements) si acest scor al activitatii in social media. Ar fi un profil de LinkedIn combinat cu Klout si TrustCard. Cum va suna aceasta idee? Credeti ca ar putea fi CV-ul viitorului?

© Flynt | Dreamstime.com

8 comentarii

  1. Duta Ovidiu Ionel says:

    E faina ideea cu TC. Am incercat imediat cum am citit postul tau si mi-a iesit un scor de 748. Ma face sa accept astfel de metode de verificare online, plus ca te face mai responsabil in timp.

  2. Pana sa ma uit la ce face TC, am observat partea de gamification pe care o folosesc pentru a interactiona cu userii. Misto

  3. Florin says:

    “who needs a CV, let’s check his TC / Klout / LinkedIn endorsements” said no employer ever :))

  4. Never say Never!

  5. Fain TC! Păcat că nu fac verificarea dresei în non-US, că mai creștea un pic scorul. BTW, am 752 :).

  6. Florin says:

    ia d’acilea material didactic, ca sa vezi cat de mult misto se face de astia care iau prostii de genul Klout in serios 🙂 http://thenextweb.com/shareables/2013/09/27/breaking-news-man-has-a-klout-score-of-68/

  7. Florin, sunt la curent cu ce se zice despre Klout. Sunt convins ca are multe “flaws”, insa e un inceput, completat de ce face TrustCard si chiar ce face LinkedIn prin Endorsements. Faptul ca undeva cineva da credite pe baza un Social Score ne da un mic indiciu despre ce va fi in viitor. Si mai e ceva, CV-ul e deja completat sau chiar inlocuit de prezenta in social media (cum esti tu pe Facebook, ce spui pe Twitter si ce scrii pe blog). Din fericire, practica va bate resume-ul indiferent de forma acestuia.

  8. […] inspirată de o persoană pe aceleași criterii legate de rețelele sociale. Inspirat dintr-un articol de-a lui Manafu, am hotărât să-mi fac și eu cont pe aceste două platforme și să văd cum […]

Comentează