MANAFU*

Abonamente Evensys

Un centru comercial desenat parca de Apple

PROMENADA

Am vizitat mall-uri peste tot in lume. Imi aduc aminte cu placere de cele din Lisabona si Istanbul, insa cu adevarat impresionat am fost in Singapore, Hong Kong si Bangkok. Probabil in Asia voi gasi mereu mici “orase” numite mall-uri.

In pietele mai dezvoltate, centrele comerciale se pozitioneaza distinct (sau macar incearca) fata de concurenta. Fiecare cauta un element definitoriu (sau mai multe), fiecare vine cu un concept, fiecare inoveaza intr-un fel anume. La noi, mall-urile s-au bazat mereu pe marime, loc si numar de magazine.

Astazi s-a lansat centrul comercial Promenada din Bucuresti, in zona Floreasca. Plasat atat intr-o zona rezidentiala consistenta, dar si intr-un centru financiar (este chiar langa Sky Tower si alte cateva business park-uri), aceasta noua destinatie de shopping tine de la inceput sa se pozitioneze intr-un mod aparte fata de oferta actuala.

Ce am remarcat, inca de la vizita exclusiva de acum o luna, a fost designul inedit al exteriorului, dar mai ales al interiorului. Prima impresie a fost: “Zici ca e un mall desenat de Apple!”. Iar pozele de mai jos ne arata o serie de spatii mari si albe, finisate atent si decorate inteligent. Cei care vor ajunge in incinta vor avea parte de o serie de surprize tech. Nu le dezvalui acum.

Continuand comparatiile, anumite zone par a fi aranjate de Google, cum observa cineva astazi. Mai ales pe terasa descoperita, la locul de joaca, si in zonele de culoare de la fiecare etaj. O sa va placa, sunt sigur. De altfel, toti cei care au fost ieri seara la deschiderea VIP si astazi dimineata la lansarea oficiala au fost incantati de design. Iar pe mine m-a bucurat mult sa aflu ca acest design avangardist a fost creat de o firma romaneasca, de B23T.

In urmatoarele luni, voi fi unul dintre ambasadorii centrului comercial Promenada. Am avut deja acces in spatele usilor inca din faza de constructie, iar acum, dupa lansare, voi prezenta pe blog multe din lucrurile interesante pregatite pentru bucuresteni. Va invit sa urmariti si hashtag-ul #promenadaro pe Facebook, Twitter si Instagram.

7 comentarii

  1. Shack says:

    Ai nevoie neaparat de un gallery plugin. E dureros sa dai 2 clickuri ca sa vezi doar o poza si apoi inapoi iar.
    http://wordpress.org/plugins/lightview-plus/

  2. Da, sorry! Rezolv maine.

  3. Șerban says:

    Trec peste titlul articolului deloc profesionist, trec și peste 3d-rendering-ul pozelor și îți zic o părere după vizita de azi:

    – Ieșirea din mall este foarte prost semnalată (prin indicatoare ca alea de ieșire de urgență, de culoare verde și dimensiuni aprox. 20x10cm, puse la vreo 3 metri înălțime)
    – Toaletele nu sunt semnalizate și sunt ascunse într-un fel de potecă între o latură și cealaltă a mall-ului. În plus, nu au săpun/gel de mâini etc.
    – Prea puține coșuri de gunoi pe terasă.

    Mai fac o vizită cât de curând pot și, dacă ții neapărat, îți mai semnalez niște – să le zicem – scăpări legate de Promenada. Iar tu, ca ambasador, le vei transmite mai departe, nu-i așa?

  4. Multumesc pentru comentariu, Serban. Cu siguranta mesajul tau va ajunge mai departe. Iar pentru vizita viitoare, te invit eu la Promenada. Accepti invitatia?

  5. Șerban says:

    Acceptat. Trimite-mi detaliile pe email.

  6. Am cel putin doua invitatii pentru tine. Sper sa le accepti si sa le onorezi cu mintea deschisa. Noapte buna!

  7. Irina Radu says:

    mi-a placut promenada, terasa este de milioane, de abia astept niste concerte acolo, ca am vazut scena instalata sau a ramas de la ziua lansarii?

Comentează