MANAFU*

Abonamente Evensys

Avem reguli de bun simt pentru utilizarea telefoanelor mobile?

 dreamstime_s_25581622

Incerc sa gasesc un raspuns simplu la intrebarea: Este acceptabila verificarea discreta a telefonului mobil atunci cand suntem la o intalnire / masa cu cineva? Cand primim un apel sau un sms, suntem alertati sonor si de cele mai multe ori verificam telefonul. Nu avem (nu majoritatea) insa notificari audio active pentru retelele sociale sau pentru e-mail. De aceea, probabil, mai aruncam un ochi pe ecranul telefonului din cand in cand. Dar este “frumos”?

Un studiu din US ne spune ca 1/4 respondenti ar raspunde unui apel daca ar fi prinsi intr-o conversatie face-to-face, iar 1/3 ar vorbi la telefon cand sunt la restaurant. Un alt studiu zice ca 62% dintre oameni nu sunt de acord cu pastrarea telefonului pe masa in timp ce mananca.

Cum sunt curios din fire, va propun sa ne impartasim experientele personale intr-un scurt sondaj. Rezultatele le voi publica pe blog ulterior.

© Robert Kneschke | Dreamstime.com

8 comentarii

  1. Natural says:

    Am raspuns. Sunt foarte curios cum vor arata rezultatele. Spor!

  2. Petre says:

    Era bine sa existe si o alta variata de raspuns …

    – Da
    – Nu
    -in functie de situatie

  3. Gabi says:

    la unele intrebari m-ai pus in dificultate, exista situatii de urgenta cand raspund la telefon in orice situatie, de aceea tin telefonul pe masa sa vad cine ma suna.

  4. Iv says:

    Cred că trebuiau mai multe intrebări pentru fiecare din varianta telefon, sms, si sm. Eu nu văd la fel situația în care cineva, cu care stau de vorbă, răspunde la un sms, față de situația în care răspunde la un telefon.
    LA fel și la resturant/film, e o diferență între a răspunde la un apel și a trimite un sms. Întrebările m-au pus în dificultate, pentru că e vorba de niște situații la care nu răspund unui apel, dar trimit un sms sau altele.

  5. Deci raspunzi, Iv. Asta e raspunsul corect.

  6. madalina says:

    Abia astept sa vad rezultatele 🙂 Am raspuns si eu! Zi faina!

  7. Razvan C says:

    La multe intrebari mergea si un raspuns ceva de genul, raspund doar in situatii de urgenta.
    Raspund la telefon/sms/e-mail doar daca e urgent, si atunci imi cer scuze fata de persoana cu care sunt in acel moment(fie client, fie amic/a la restaurant, etc) si cer acordul lor sa preiau acel telefon. La cinema ies din sala daca e sa sun sau sa raspund la un sms/e-mail. De fiecare data cand ma duc la un client imi dau telefoanele pe silent.
    Iar la partea cu verificatul telefonului, deobicei il verific doar daca stiu ca trebuie sa primesc ceva care are prioritate si trebuie sa fiu pe faza.

    Ca si alti cititori, si eu sunt foarte curios de rezultatul sondajului.

  8. […] văzut azi la Manafu articolul despre regulile de bun simţ pentru utilizarea telefoanelor mobile şi mi-am dat seama că aveam de gând de o grămadă de timp […]

Comentează