MANAFU*

Abonamente Evensys

Cat timp poti rezista fara sa te uiti la telefon? (P)

craciun-linistit

Am pus la un training recent intrebarea: “De cate ori intrati pe Facebook pe zi?”. “Stau mereu conectat”, a venit repede primul raspuns.

Am renuntat la un moment dat la Blackberry pentru ca devenisem dependent de telefon. Eram tot timpul cu mana pe el, sa mai verific un pic mail-ul sau Twitter. Telefoanele Blackberry au un mic led care palpaie de cate ori primesti un mesaj. Acel led a condus la “dependenta” mea.

Cand iesim la cina intre prieteni, am mai spus asta pe blog, ne punem telefoanele cu fata in jos pe masa si agream sa nu le verificam din 5 in 5 minute. Ideal ar fi sa raspundem doar la apelurile importante. Atat.

***

Vodafone a lansat ieri o aplicatie simpatica pentru aceasta vacanta. “Craciun Linistit” ne provoaca sa vedem cat timp putem sta departe de telefoane si tablete. Instalezi aplicatia, o pornesti si apoi iti vezi de treaba pana nu mai rezisti si iti verifici tremurand (glumesc) telefonul. Aplicatia iti va arata atunci minutele petrecute neconectat la retele sociale.

Stiu, nu ai nevoie de o aplicatie pentru a sta departe de telefon, insa Vodafone ne propune sa ne jucam un pic in vacanta de Craciun, cand e mult mai important sa fim alaturi de familie, prieteni sau chiar sa facem ceva pentru noi insine.

O puteti descarca pentru terminalele iOS si Android.

1 comentariu

  1. Eugen says:

    Tehnologia a devenit parte a vietii noastre, totusi sunt de acord ca e chiar important sa ne mai intoarcem la socializarea naturala…

Comentează