MANAFU*

Abonamente Evensys

10 platforme sociale pe care am inceput sa le folosesc in 2013

social media icons

Sunt mereu deschis la noile aparitii din spatiul social media si imi completez periodic colectia de servicii si aplicatii. Cred ca am peste 30 de conturi – care tin de socializare – create pe platforme sociale si mobile.

Cu toate acestea, tendinta la nivel personal este aceea de a imparti platformele sociale in “constante” si “ocazionale”. Imi dau seama ca deschiderea noastra (si generalizez acum experienta mea) spre socializare are totusi niste limite. Nu putem sa ne consumam tot timpul pe socializare, chiar daca pentru unii aceasta inseamna doar a urmari activitatea altora, fara interactiune sau creare de continut.

Unele platforme sociale deci vor avea doar rol utilitar. Pinterest este o colectie de lucruri frumoase, Foursquare e o selectie a locurilor interesante, FoodSpotting este o carte de bucate cu feluri alese, Instagram e martorul momentelor frumoase. Si asa mai departe. La urma urmei, serios vorbind, pe cate platforme sociale putem crea continut zi de zi? Pe 3, pe 4, pe 10?

Platforme noi din 2013
Anul trecut am pus pe blog un post despre cinci noi platforme sociale folosite in 2012. Aveam atunci cu ce sa ma “laud”. Ma uit acum la activitatea din 2013 si vad ca m-am “lansat” pe 10 servicii web noi.  Niciunul insa nu a reusit sa ma tina legat de el, toate intrand in categoria “ocazionale” sau trial.

New MySpace – Cu o interfata revolutionara intre retele sociale, MySpace s-a relansat ca un loc dedicat pasionatilor de muzica. Postez din cand in cand piese mai deosebite sau noi descoperiri.

Facebook Messenger – Fara a fi un fan al messaging-ului, am crezut ca Facebook va avea un cuvant de spus in aceasta zona, in 2013, cu aplicatia Messenger. M-am inselat si cred ca si Facebook “plange”. Nu o mai folosesc.

Vine – Primita cu foarte mult entuziasm in social media si anuntand o noutate absoluta, Vine a avut o evolutie frumoasa la inceputul anului trecut. Am fost foarte incantat la inceput, insa pe parcurs mi-a scazut interesul. O folosesc foarte rar.

Instagram Video – A venit ca o extensie a celebrei aplicatii foto si a spulberat cam tot ce Vine reusise sa construiasca. Se completeaza acum foarte bine. Nu am reusit insa sa fiu prezent pe ea. Prefera Vine.

SoundCloud – Probabil MySpace ar fi trebuit sa devina SoundCloud sau macar sa imprumute cumva ideea. Este o platforma de promovare a muzicii din noul val si de a descoperi noi artisti. Periodic intru sa ascult ceva nou.

Hypem – O platforma ce aduce in prim plan piesele care sunt promovate mai mult pe bloguri. E o alta cale de a descoperi muzica noua si artisti noi.

WhatsApp – Probabil a doua cea mai folosita aplicatie de smartphone in Romania (dupa Facebook) m-a prins pentru foarte putin timp, insa pentru altii a devenit un “sport” practicat zilnic.

Viber – Viber creste in popularitate, unii considerand ca va lua locul WhatsApp. Acum nu mai am aplicatia pe telefon, dar la un moment dat a fost utila pentru o serie de convorbiri cu US.

Whisper – Am intrat de curiozitate. Este reteaua anonimilor, in care oricine isi poate impartasi cele mai ascunse ganduri.

Ask.fm – Cine mai avea nevoie de inca o platforma de intrebari si raspunsuri? Se pare ca fondatorii Ask.fm au primit multe raspunsuri la aceasta nedumerire. Am inceput de putin timp sa o folosesc.

Ce aplicatii si servicii de socializare ati descoperit / folosit in 2013?

Sursa foto: Jason Howie 

5 comentarii

  1. Eu mi-am instalat Facebook Messenger când a apărut şi mi s-a părut o prostie. Totuşi, acum vreo două luni au început să-mi tot arate notificări în aplicaţia de Facebook cum că ar fi bine să testez Messengerul. I-am mai dat o şansă şi se pare că a meritat. A crescut mult de când l-am văzut eu ultima oară şi chiar îţi uşurează chat-ul de pe Facebook.

  2. Neydamn says:

    Facebook Messenger, Whats App, Viber și Whisper le-am folosit anul trecut. Whisper mi-a lăsat o părere așa….. Prea multă tristețe, prea mulți sinucigași, aș putea spune că, la nivel mondial, poate că Whisper, fiind și rețea anonimă, arată realitatea în care trăim.

    Și anume că deși avem mai mult decât aveau cei de acum 100 de ani, suntem mai triști și nefericiți ca ei. Paradox zic eu…. 😀

  3. Costin says:

    Mai folosesti Vine?

  4. Alexandru says:

    Cristian, depinde foarte mult de sistemul de operare al telefonului. Eu cu windows phone nu ma descurc deloc.

  5. Facebook, fara Messenger, nu am rabdare. Viber de pe la jumatatea lui 2013 dar ocazional. Whatsapp de vreo luna, inca nu-mi dau seama cat lipici va avea la mine. In rest, veteranii alaturi de Facebook sunt Pinterest, Twitter, Instagram si Flickr. Dar ai dreptate, exista o limita a continutului de calitate pe care il poti crea in mediile de socializare. Din punctul meu de vedere ar trebui sa absorbim o cantitate enorma de informatii interesante zilnic si sa traim si sa facem o gramada de chestii faine ca sa avem ce trimite pe social media in atatea variante. Nu prea am mai avea timp de munca insa:)

Comentează