MANAFU*

Abonamente Evensys

Traveo.ro, platforma de rezevari turistice online completa

Urmaresc cu atentie de ceva timp comertul online si, in particular, segmentul rezervarilo turistice pe Internet (de orice fel). Sunt atat client, cat si un observator al tendintelor in domeniu. Probabil la 40 de ani, cand ma voi retrage din activitatea curenta, voi inlocui visul 1 (un magazin al meu) sau visul 2 (o pensiune pe undeva prin tara) cu un shop online sau o platforma de travel.

Pana atunci ma multumesc doar sa salut ideile altora, care reusesc sa aduca “culoare” si mai ales utilitate aici la noi. De aceea, am acceptat si rolul de ambasador al lansarii Traveo.ro, probabil cea mai buna platforma de rezervari online de la noi.

Traveo.ro este o platforma dezvoltata de Accent Travel & Events, prin care utlizatorii isi pot face rezervari la bilete de avion, hoteluri, pot inchiria masini sau cumpara pachete tematice de calatorie. Totul se face intr-un singur loc, nu mai trebuie acum sa iti iei biletul de avion de pe un site si cazarea de pe altul. In plus, spre deosebire de alte site-uri de gen, poti opta direct de pe Traveo.ro pentru pachetele City Break (zbor + cazare).

O inovatie importanta pe care o aduce Traveo.ro este sistemul Get Away prin care utilizatorul isi poate defini un buget, o zona si o perioada in care doreste sa calatoreasca si primeste mai multe oferte din care poate alege.

De asemenea, noi pe piata din Romania sunt si cautarea dupa activitati specifice, care permite utilizatorului sa gaseasca pachete potrivite cu hobby-urile sale (de exemplu sporturi de iarna, shopping, pescuit sau vanatoare de OZN-uri) si cautarea doar dupa perioada de weekend, utila celor care vor sa evadeze intr-un city break la final de saptamana.

Traveo.ro are la baza o varianta personalizata a platformei TRIP, un software care permite conectarea la cei mai importanti furnizori internationali de servicii de turism. Traveo se lanseaza cu 14 dintre cei mai mari furnizori, printre care Amadeus, Gulliver Travel Associates sau Expedia. Sistemul acceseaza peste 170.000 de hoteluri si peste 450 de linii aeriene.

In spatele Traveo.ro este multa tehnologie, asa ca in acest moment se lucreaza la imbunatatirea experietei cu acest motor de cautare complex. Google a stat 10 ani in beta. Eu sper ca in sase luni Traveo sa fie de doua ori mai bun decat este acum, asa ca astept orice feedback din partea voastra. Echipa din spate il va primi cu mintea deschisa.

10 comentarii

  1. Andi says:

    Site-ul arata bine, se misca ok, nu am ce spune din punctul acesta de vedere, dar nu ofera nimic unic, nu vad cu ce ar fi mai special fata de vola.ro, veltravel.ro sau paravion.ro de exemplu.
    Deocamdata afirmatia “probabil cea mai buna platforma de rezervari online de la noi” este exagerata, cred ca pot numi 10 site-uri pe la noi care ofera exact aceleasi servicii, integreaza cam aceleasi API-uri si exista de cel putin 3-4 ani pe piata.

  2. Andi, te rog sa imi arati un alt site de la noi care face TOT ce poate sa faca Traveo acum.

  3. Au o multime de bube, dar eu ca potential client sper sa le rezolve pe parcurs.

  4. Alin says:

    e tare că promovează oferte de last minute și sincer nu prea am văzut asta pe la noi.

    zona asta ( http://traveo.ro/ro/gateway ) e foarte activă prin alte țări și chiar o să testez.

  5. Andi says:

    Nu incerc sa intru intr-o discutie in contradictoriu de dragul de a face pe desteptul, nu ma deranjeaza cu nimic faptul ca apar din ce in ce mai multe site-uri care ofera servicii de turism doar ca acest site nu vine cu nimic nou si afirmatia “probabil cea mai buna platforma de rezervari online de la noi” mi se pare exagerata in acest moment.
    Traveo in momentul acesta ofera zboruri, hoteluri si pachete avion+hotel, Vola ofera la fel + cautari masini, Paravion la fel, Veltravel la fel, Rezerva.ro la fel. Toate site-urile acestea nu fac decat sa integreze niste API-uri. Aceleasi API-uri.

  6. Andi, cauta sa petreci mai mult timp pe site si vezi apoi daca un alt site de la noi ofera aceleasi lucruri. Eu nu am gasit.

    Apoi, nu e nimic nou sa te legi la niste API-uri, iar din ce stiu eu, Traveo are niste atuuri deocamdata. O sa vorbesc cu tehnicienii si revin cu detalii. OK?

  7. Robert, cum ziceam, e intr-un fel de beta. Lucrurile se vor aseza. Orice feedback punctual ajuta mai mult decat o apreciere generala.

  8. Andi says:

    Legat de feedback, daca tot m-am bagat in seama voi posta eu cateva chestii pe care le-am observat.
    – e un typo in acest url: http://traveo.ro/ro/gateway
    – cand aleg un zbor apar cei patru pasi sus, cei inactivi sunt cu gri deschis, primul pas este gresit, scrie “Alege camera”, ar trebui sa scrie “Alege zbor”
    – cand sunt pe pagina “Detaliile tale” ar trebui sa pot da pe “Alege zbor” care este inactiv si sa ma duca inapoi in rezultate, ca sa nu fiu nevoit neaparat sa dau back din browser
    – reguli tarifare nu functioneaza, e un request Ajax acolo care vine gol (era un zbor AirFrance dus cu Alitalia intors), trebuie pus un buton de inchidere la acel popup ca sa nu fiu nevoit sa dau esc din tastatura.
    – cand sunt pe pagina detalii, dau back la rezultate iar butonul “Rezerva” aferent zborului pe care l-am ales anterior inca are textul “Asteptati…” si nu mai pot alege din nou zborul din aceasta cauza
    – n-am inteles ce face filtrul “Aeroporturi”, de ce apar Chisinau sau Dubai la o cautare BUH – ROM ? Sunt escale?
    – in pagina rezultate, cand dau pe “Info destinatie” se deschide un popup care contine mai multe informatii si depaseste inaltimea ecranului mei, nu pot da scroll sa vad mai jos in popup. (pe laptop)
    – nu exista zboruri lowcost? competitorii au :p
    – cand cauti zbor pentru mai multe tipuri de pasageri ar trebui sa ai o detaliere de pret la pasul final, acum nu e clar ce pret e pentru un adult, pentru seniori. Observ ca atunci cand cauti doar dus nu mai apare cat e taxa de serviciu, la pasul de plata.
    – am cautat zbor doar dus, acolo sus scrie ca a gasit 3 zboruri pentru 9 februarie 2014 – 10 februarie 2014 (trebuie sa scrie doar 9 februarie)
    – n-are o validare a datelor pe care le selectez la search, n-ar trebui sa ma lase sa caut mai mult de 9 pasageri, am cautat 6 adulti cu 6 seniori si mi-a dat ceva cu technical error.
    – desi n-are legatura cu functionarea site-ului, nu puneti si un favicon? Desi exista in sursa paginii el nu exista efectiv pe server. Pagina 404 e un pic ciudata, daca dai view source ai de doua ori in pagina, headerul se repeta cumva.
    – cand caut Sofia, in autocomplete apare de 3 ori… de ce? Fiumicino apare de 2 ori. Cred ca mai trebuie curatate din rezultate.
    – link-ul cu comentarii Tripadvisor, mi se pare inutil, ma trimite pe Tripadivor ca sa ce? Sa vad o rezultatele unei cautari dupa numele hotelului?
    – si o chestie pozitiva, imi place ca este simplificat procesul de cumparare, dupa ce ai ales un zbor ajungi foarte repede la pasul final.
    Deocamdata atat.

  9. […] mai cunoscute agentii sunt: Accent travels & Events (agentia care a lansat acum cateva zile o platforma de rezervari turistice online) sau Eximtur, dar lista de pe site-ul fptr.ro cuprinde mai multe agentii de turism. Iar din […]

  10. Multumesc, Andi!

Comentează