MANAFU*

Abonamente Evensys

De ce este bine sa ne platim taxele online

visa-online

Cea mai mare problema cu care ne confruntam si ne vom confrunta si mai mult in anii urmatori este lipsa timpului. Suntem mereu pe fuga si ne plangem ca nu avem timp. Avem atat de multe lucruri de facut, vazut, incercat, vizitat, experimentat etc.

Eu am rezolvat o parte din problema mea cu lipsa timpului prin platile online. De mai bine de trei ani imi platesc utilitatile (gaze, curent, telefon, cablu-tv-internet) online. Daca stau bine sa ma gandesc, am economisit niste zile bune si am scapat de multe ocazii de enervare (din motive lesne de inteles).

De doi ani, platesc si impozitele online. Si ma felicit ca am scapat.. am economist din nou timp. Exista insa si alte posibilitati. Plata la infochioscuri sau in locuri speciale din centre comerciale si unitati bancare. Iar daca vrei totusi sa mergi pana la primarie, poti plati cu cardul la POS.

In acest moment, taxele si impozitele pot fi platite online pentru 96 de primarii. Exista de asemenea POS-uri instalate in 176 de primarii. In plus, pentru 5 orase, taxele pot fi achitate cu cardul in zone special deschise in centre comerciale si sucursale bancare si la 18 infochioscuri instalate la sediile administratiei locale, in supermarket-uri si mall-uri.

Gasiti toate detaliile aici: In primarii, locuri speciale Visa, la infochioscuri si nu in ultimul rand online.

Si daca ne uitam la primele doua luni ale anului, statisticile Visa spun ca romanii au platit de aproape trei ori mai multe taxe si impozite locale cu cardul pe Internet. Tu le platesti / nu le platesti online?

***
Blogul manafu.ro sustine alaturi de Visa Romania campania pentru popularizarea platilor online in Romania.

8 comentarii

  1. Dan says:

    Eu platesc online aproape tot, deja de ani de zile … practic, de cand se poate plati online. Ba mai mult, pana si cumparaturile le fac online – anumite cumparaturi, bineinteles … pentru ca (online) n-am gasit de exemplu, praz. 🙂

  2. Cosmin says:

    Când sediile finanțelor publice locale au același program cu tine 9-17 sau mai scurt, singura opțiune pentru omul modern și muncitor este să plătească online sau prin alte mijloace.
    Am fost mulțumit cu info-chioșcul dintr-un centru comercial. Am plătit impozitul pe mașină și locul de parcare în două minute.

  3. ADRIAN says:

    Am inceput si eu recent, cand am calculat cat ma costa sa scot bani de la ATM si cand am vazut cat timp pierd la cozi. O amica isi plateste chiar si intretinerea cu cardul: a cerut IBAN-ul asociatiei de locatari si plateste lunar in cont.

  4. Si eu am trecut pe online de 2-3 ani pe tot ce se poate, mai ales in cazurile cu program 9-17 unde efectiv nu aveam cum sa ajung pentru ca plecam de acasa la 8 si terminam serviciul cel mai devreme la 18. Decat sa stau o ora la coada cand la birou ma asteapta agenda plina, prefer de o mie de ori sa platesc online in 2-3 minute. Unde mai pui ca se mai pierde timp si cu drumul pana acolo.

  5. Maria says:

    Folosesc de mult platile online, dupa ce am ajuns la concluzia ca in loc sa pierzi o zi intreaga pentru a plati toate darile…mai bine iti pierzi maxim 20 de minute si ai rezolvat totul

  6. Alexa says:

    Plata online este doar un fel de a spune in cazul taxelor, in conditiile in care mai intai trebuie sa depui o cerere si apoi sa te duci personal sa ridici datele de acces. Cat despre plata la POS, am experimentat-o de curand la Sector 2 si dureaza aprox. 5 min/persoana. De exemplu, eu am avut de platit o restanta/recalculare din 2013, 2014 semestrul 1 si 2014 s2, prin urmare am facut 3 plati. Daca mai ai si o masina, un teren sau o alta proprietate, se transforma usor in 10-15 min de stat la ghiseu..

  7. Prime Directive says:

    Nu scapi de taxe la stat asa cum nu scapi de gripa iarna….
    Asa ca de ce nu implementeaza si la noi sistemul de direct debit pt. plata acestor taxe, ca tot sunt anuale? Gata cu cozile interminabile etc. …

    Problema cu foncirea este ca tre sa astepti sa-ti vina acasa decizia de impunere ca sa stii cat ai de plata, nu-ti vine nimic online pe mail, asa ca un Direct Debit e si mai avantajos cand esti mult plecat din tara de ex. …

    La S4 vad ca se misca ceva, in colaborare cu Raiffeisen momentan, mai au pana extind la toate bancile.
    https://www.dgitl4.ro/

    Am trecut totul pe direct debit, ca sa uit de grija facturilor…. si cam asta s-a si intamplat.

  8. alina says:

    platesc de vreo cativa ani online utilitatile, telefonul mobil, precum si taxele si impozitele locale.
    decat sa retrag bani numerar de pe cardul de salariu, pentru care as plati comision, prefer sa platesc online, pentru ca cel care va suporta comisionul este furnizorul de servicii.
    in concluzie, economisesc si timp si bani

Comentează