MANAFU*

Abonamente Evensys

3 idei la 7 ani de Twitter

dreamstime_s_33653312

In urma cu 7 ani, cream contul de Twitter, fiind atras de reactiile (Ce cool e!) unor apropiati si din media internationale. Am mai zis pe blog, cred, ca la inceput nu l-am inteles, insa apoi mi s-a parut “genial”. Anul trecut, am zis ca Twitter va muri in Romania. Iata cum il vad eu astazi, in ziua in care implinesc 7 ani de prezenta in aceasta retea.

1) Twitter creste in Romania! Creste dar creste foarte incet. Nu e mort, dar e depasit de Foursquare si Instagram, dupa numarul de utilizatori activi. ZeList Monitor spune ca sunt 146.469 de conturi in Romania, dintre care 20.635 au fost active in luna martie.

2) Twitter este inca neinteles in Romania! Si in alte locuri. Un studiu recent arata ca 44% din conturi nu au fost folosite niciodata. Procentul ar putea fi chiar mai mare in Romania.

3) Twitter nu este pe gustul Romanilor! Am auzit de multe ori intrebarea “De ce nu a prins Twitter la noi?” si am dat mai multe raspunsuri de fiecare data. Cred insa ca sunt trei mari motive care stau in spatele insuccesului: Lipsa Like-ului (Star-ul nu e de ajuns); Lipsa comunicarii personale in grup (Conversatia se pierde foarte usor); Lipsa multimedia (Imaginea a devenit mai importanta decat cuvantul in retelele sociale).

Sursa foto: © Viorel Dudau | Dreamstime.com

5 comentarii

  1. La partea cu imaginea, Twitter a mai rezolvat-o. Şi în aplicaţie, unde-ţi arată o bucată de imagine, şi pe site, unde o arată pe toată. Din cîte am remarcat, încet-încet, rezolvă şi partea cu conversaţiile, prin threading. Mai au ceva de lucru, totuşi.

  2. Revo says:

    Eu în continuare nu mă pot hotărî dacă aș vrea să crească sau îmi convine să rămână așa, intimă.

  3. Șerban says:

    Dacă nu ar fi plin cu campanii inutile, cu oameni țâfnoși și semi-zei, ci ar conține informații utile și o comunitate strânsă, deschisă (la minte), atunci poate-poate…
    Mai e mult până departe.

  4. Mie întotdeauna mi s-a părut că starul ăla ţine loc de bookmark, nu like. Am folosit mereu starul ca să salvez tweeturi care păreau interesante, dar la care n-aveam timp să accesez link-urile sau nu se vedeau ok de pe telefon.

  5. gaboss says:

    Twitter nu e plin cu nimic, Șerban, tu îl umpli cu ce (crezi) că te interesează 😀
    De acord cu Alex, s-a lucrat la imagini și la conversații, e mai ușor de urmărit o discuție, dar tot e nevoie de multă atenție (si timp) pentru a putea prinde chestiile cu adevărat interesante.
    Asta e și marea problemă, cred eu, pentru mulți utilizatori – totul e extrem de dinamic, îți trebuie multă răbdare la început, ca să pricepi cum merge treaba și să nu te simți copleșit de avalanșa de tweeturi. Nu e plug&play, e plug&watch&learn&play.

Comentează