MANAFU*

Abonamente Evensys

Vodafone anunta recunoasterea automata a vorbirii la *222

speech recognition

Am incercat o data sa dictez un e-mail intr-o aplicatie care recunoaste vocea si transforma cvintele rostite in unele scrise. Mi-a iesit intr-o oarecare masura. Nu am mai incercat de atunci, dar cred ca dupa Siri si alte implementari pe speech recognition, viitorul comunicatiilor prin voce va suna foarte bine.

Cea mai recenta idee in domeniu vine de la Vodafone Romania, care a introdus in premiera locala, intre operatorii de telefonie, sistemul de recunoastere automata a vorbirii (Automatic Speech Recognition), pentru cei care suna la *222. Cu noul serviciu, abonatii incep instantaneu convorbirea, iar timpul petrecut pentru a gasi raspunsul solicitarilor se reduce. Clientii isi pot exprima solicitarea succinct, iar sistemul recunoaste instant mesajul rostit de utilizator, analizeaza cererea si ofera un raspuns sau directioneaza apelul catre echipa potrivita pentru a oferi o rezolvare.

Serviciul va fi implementat in mai multe etape, fiind intr-o versiunea Beta acum si lasand loc de imbunatatiri viitoare.

Sursa foto: © Stylephotographs | Dreamstime.com

19 comentarii

  1. Chiar sunt curios cum o să funcţioneze. Din câte zicea Ariel (https://www.facebook.com/ariel.constantinof/posts/10204853407880852) şi ING-ul are aşa ceva. Şi funcţionează bine. 😀

  2. Deby.ro says:

    Foarte tare, se pare ca intr-un fel sau altul sunt mai buni ca orange-ul :))

  3. SilviuP says:

    Ideea este faină dar, cu riscul de a fi cârcotaș, am întâlnit deja ceva asemănător la ING relații cu clienții.

  4. Nu esti carcotas! E ceva similar.

  5. Cristian, am facut o completare. Premiera intre operatorii de telefonie!

  6. Chibs says:

    Super tare! Inca un +1 celor de la Vodafone.

  7. Șerban says:

    Două chestii:

    – Siri nu a inventat recunoașterea vocală și nici nu a îmbunătățit-o.
    – Ca jurnalist verifici din mai multe surse. Ca iPhonist nu. Verifică Dragon Dictation și o să vezi că nu toți suntem iPhoniști.

  8. Stefan says:

    Ba Serbane,

    Nu are legatura cu Dragon Dictation, este ceva mult mai complicat poate recunoaste pana si vocea mea ssaita, peltica si raraita. Pe langa faptul ca recunoaste comenzile iti si rapsunde instant. Iar vocea nu este sacadata ca a Ivonei.

  9. Șerban says:

    Dragon este făcut de Nuance, firmă ce are experiență în crearea de aplicații în domeniul medical, acolo unde ajută tot felul de persoane, chiar și persoane cu dizabilități, probleme de vorbire etc. Tot ei sunt cei care au făcut Swype, cea mai rapidă tastatură pentru smartphone.

  10. Serban, stim cu totii asta! Ideea era sa intelegi ce ofera acum Vodafone, nu sa citesti istoria speech recognition.

  11. Șerban says:

    Cristi, am impresia că mă iei drept Ștefan. Unii mai știm ceva istorie, nu o aflăm de pe Google.

  12. repede, fara Google, zi-mi cand a domnit stefan cel mare!

  13. Șerban says:

    M-am uitat la bara de adresă și nu eram pe timesnewroman.ro, deci sigur nu e cazul să ne luăm la mișto.

  14. vezi, mai, serban! tu te superi acum. eu de ce nu ma supar de fiecare data cand vii si trollezi fin?… crezi ca putem avea o discutie fara morala sau lectii de viata? eu cred. totul depinde de tine!

  15. Șerban says:

    Când faci afirmații subiective, e bine ca măcar să aibă legătură cu realitatea. Exemplu: „îmi place culoarea verde pentru că e mai frumoasă ca albastru“ și nu „îmi place culoarea asta, pentru că e roșie“ (deși e verde). Tu poți să crezi că ești „trollat“, experiența de jurnalist ar trebui să îți spună că informezi greșit, la fel ca în celelalte articole unde nu ți-am dat dreptate, doar pentru că te privesc ca un „untouchable“. bcc: Stefan

  16. raboian says:

    Domnule Manafu

    Dacă ai fost jurnalist, înseamnă că:
    a) erai lider de opinie, un exmplu (responsabil) pentru oameni mai puțin educați;
    b) ți-ai câștigat pâinea folosind limba româmă.

    Și atunci, de ce nu folosești diacriticele limbii române?

  17. Pur si simplu am ramas de moda veche. Recunosc ca ar fi mult mai bine, dar trebuie sa ma adun un pic sa fac schimbarea.

  18. VASI le R says:

    Util. Probabil vor implementa şi ceilalţi aşa ceva pentru că nu doar la extraopţiuni „se inspiră” unii de la alţii.

Comentează