MANAFU*

Abonamente Evensys

7 lucruri pe care le-am invatat din Twitter Analytics

twitter

Ambitiile Twitter sunt din ce in ce mai mari. Deja exista versiunea in limba romana si se pare ca vom avea un om dedicat in Romania. De saptamana trecuta, a lansat serviciul de advertising si pentru Romania. Si tot de atunci, toti utilizatori au acces la insights pretioase si care aduc mai multa lumina asupra impactului Twitter in Romania.

Daca vrei sa vezi cum arata comunicarea ta pe Twitter, intra aici. Eu am intrat si am aflat cateva lucruri interesante pe care le impartasesc cu voi acum. Sunt idei la prima mana, neverificate inca, insa ma puteti ajuta voi sa le verific.

1) Tweet-urile cu imagini primesc mai multe vizualizari. Nu e o regula generala, insa cred ca acesta este trend-ul. Twitter va impulsiona cresterea numarului de posturi cu poze.

2) Subiectele de actualitate (iPhone 6, Ice Bucket Challenge) au un engagement mai mare, chiar daca nu exceleaza la capitolul vizualizari.

3) Marimea tweet-urilor pare sa nu aiba un impact foarte mare. Se spune ca mesajele de 100 de caractere sunt mai eficiente.

4) Tweet-urile care ofera informatia completa (X a facut Y) au un engagement mai mic (cu sau fara link).

5) Cuvintele magice “gratuit”, “concurs”, “exclusiv”, “super” cresc engagement-ul.

6) “Romania” este un cuvant care aduce si vizualizari, si engagement.

7) Intrebarile genereaza un engagement mai mare. E cumva normal. Asa se intampla si pe Facebook, si pe bloguri.

In Romania, sunt peste 200.000 de conturi de Twitter, conform ZeList Monitor, iar dintre ele doar 25.000 sunt active lunar.

Sursa foto: © GilbertC | Dreamstime.com

Comentează