MANAFU*

Abonamente Evensys

Povestea eclerului “Mango By Manafu”

ecleruri-mango-by-manafu-001

Cea mai vie amintire pe care o am despre mango este sucul la dozator TEC. Unii l-au cunoscut foarte bine la inceputul anilor ’90. Apoi s-a pierdut printre alte arome exotice, promovate de tot felul de produse. Oare se mai gaseste astazi TEC pe undeva?

Am intalnit din nou gustul si i-am devenit fan intr-o calatorie in Asia, in urma cu cativa ani. Pentru o persoana care nu e pasionata de fructe (cum sunt eu), magia se intampla cand incerci tot felul de preparate naturale si strigi: “Mama, ce bun e!”. M-am atasat iremediabil de shake-uri, sorbet si prajituri.

Cat de departe ai merge pentru o prajitura?

Nu am auzit pe cineva pana acum sa spuna ca s-ar duce pana la capatul lumii pentru a gusta din nou un fel de mancare. Eu am fost foarte aproape anul acesta sa iau decizia de a re-vizita insula Boracay din Filipine, motivat fiind si de o prajitura de mango servita intr-un anumit loc.

LemonI Cafe de pe D’Mall, strada comerciala a insulei, imi va ramane mereu in amintiri pentru trei lucruri: cafeaua foarte buna, shake-ul de ananas cu menta unic si pentru Mango Madness, cheese cake-ul incredibil care m-a inspirat sa creez Mango by Manafu.

Drumul de la idee la produs

Cand am descoperit primele creatii French Revolution, mi-am zis ca intr-o zi voi avea un ecler al meu. Au trecut doar cateva luni pana ideea mi-a reaparut in minte si le-am lansat provocarea. Am discutat despre produs in luna iulie, cand ei au inceput sa studieze “problema”. Dupa vacantele tuturor am reluat proiectul. Au fost cateva incercari de a crea crema. Partea cea mai dificila a fost alegerea decorului. “Ce punem deasupra?”, asta a fost intrebarea.

Prima versiune a avut un fondant simplu, de un galben foarte deschis. Arata bine, dar parea un pic nehotarat. Ne trebuia ceva mai puternic, care sa iasa in evidenta intre celelalte creatii. Am intrat totusi in “teste” cu aceasta versiune, intr-un focus grup format din 9 barbati si femei.

Nu le-am dezvaluit aroma. Le-am cerut sa o ghiceasca si sa ne dea feedback despre experienta cu produsul. Unii au ghicit gustul, dar nu pareau siguri pe ei. Altii s-au dus catre alte fructe exotice sau diverse combinatii. I-am urmarit cum savureaza eclerul si apoi am stiut ce imbunatatiri trebuie sa ii aducem. Poate credeti ca ne-am complicat. Eu zic ca a meritat tot efortul. Am intrat din nou in laborator si am scos varianta pe care o gasiti acum, in editie limitata, in magazin.

De ce sa incercati “Mango by Manafu”?

Daca va place mango, trebuie sa gustati acest ecler. Nu il veti intalni prea curand in alte parti sau cel putin nu pe la noi.

Combinatia de fondant din decor e spectaculoasa. Si greu de realizat. Daca ma va lasa cofetarul sa va arat clipul cu tehnica de decorare, veti fi si voi la fel de uimiti cum am fost eu.

Este facut cu multa pasiune, precum toate creatiile French Revolution. Are o crema deosebita in care am “ascuns” bucatele mici de mango. Este mereu proaspat, creat dimineata si vandut dupa amiaza. Le-am zis ca daca seara raman ecleruri nevandute, vin sa le cumpar eu. Pana acum nu a fost nevoie.

Am lucrat 30 de zile la acest ecler. Am avut 3 variante. Am facut o sesiune foto de 30 de minute cu talentatul Dragos Asaftei. Si stim ca eclerul Mango by Manafu este consumat, in medie, in 30 de secunde. Sper sa va placa si voua.

***

French Revolution are un mic magazin langa Ateneul Roman, pe strada Constantin Esarcu nr.1. Este deschis de luni pana sambata, de la 12.00 la 20.00. Cel mai bine insa e sa sunati inainte si sa rezervati eclerurile. Telefonul este 021 222 2800, iar site-ul este, fireste, www.frenchrevolution.ro.

4 comentarii

  1. Șerban says:

    Eclerul e cu pișcoturi, nu? Now it makes sense… 😆

  2. Adi says:

    tare, o sa incerc 🙂

  3. […] gustat şi cele mai bune ecleruri cu mango by Manafu, de la French Revolution. Au fost […]

  4. […] imi aduc aminte cat de bun era eclerul Mango by Manafu, parca imi vine sa incerc si o ciorba de mango, mai ales ca pe site vine cu mentiunea “deloc […]

Comentează