MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum sa (mai) castigi bani cu un blog de turism

affiliate

Există o serie de reţete deja prin care poţi avea câştiguri online cu un blog sau un website. Afilierea (affiliate marketing) este una din reţete sau mai bine zis una dintre căile prin care mulţi bloggeri şi-au întregit veniturile în ultimii anii. Avem deja două mari reţele dedicate (2Parale şi Profit Share), dar şi programe în nume propriu ale unor companii mari, cum are acum Altex.

Apar însă şi propuneri de afiliere de nişă, cum este cea de la HotelsCombined.com, un site ce agregă oferte hoteliere din foarte multe surse. Este deci vorba de un metasearch website.

HotelsCombined.com este un business care a pornit acum vreo noua ani în Australia şi caută să îşi extindă operaţiunile în mai multe ţări, între care se află şi România.

Recent, la eTravel Conference, cel mai mare eveniment al industriei de turism online, reprezentantul companiei pe zona noastră, a anunţat planurile de colaborare cu bloggerii şi posesorii de site-uri de turism de pe piaţa noastră. HotelsCombined.com are şi versiune în limba română, iar toate detaliile despre programul de afiliere sunt disponibile aici. Site-ul oferă o soluţie white-label, ce poate fi personalizată după “chipul şi asemănarea” blogurilor şi site-urilor.

De ce este un pariu bun afilierea în turism

Încrederea în recomandările cunoscuţilor este din ce în ce mai mare. Un studiu realizat anul trecut de Nielsen Research, arată că 84% dintre cei intervievaţi au spus că acordă cea mai mare încredere recomandărilor primite de la cunoscuţi (word-of-mouth).

E drept că în alte studii, blogurile nu primesc un vot puternic de încredere, însă în blogging-ul specializat, tind să cred că ne apropiem de nivelul atins de word-of-mouth. Până la urmă, de ce vine un cititor pe un blog de turism, de exemplu?

Mai mult, câţiva jucători mari din turism au spus la eTravel Conference că au identificat de ceva vreme fenomenul “vacanţelor de Facebook”. Oamenii îşi doresc să ajungă în vacanţele pe care le văd la prietenii lor din reţeaua socială. Încă o dată, prietenii (cunoscuţii) joacă un rol important în luarea deciziilor de cumpărare.

La acestea se mai adaugă şi diversele campanii individuale pornite de o serie de bloggeri cu recunoaştere în domeniu, prin care grupuri organizate au vizitat anumite destinaţii.

Am pornit acest post de la anunţul făcut de HotelsCombined.com în urmă cu o săptămână. Dacă ştiţi programe de afiliere de succes în zona travel, vă rog să comentaţi pentru a completa articolul. Cred că, dincolo de mult visatele campanii, blogurile îşi pot dovedi cu adevărat utilitatea şi prin affiliate marketing.

9 comentarii

  1. Andrey says:

    Este interesant, dar ar fi de spus ceva: afiliere la un retailer de IT poate sa faca aproape oricine, dar la un site de turism iti trebuie experienta, nu oricine poate sa scrie asta. In primul rand, trebuie sa calatoresti in draci pentru a putea scrie ceva credibil.

  2. Booking.com are unul care merge foarte bine, si asta datorita faptului ca au un brand mare.

    Direct in retelele romanesti, cu mici exceptii, e cam liniste pe nisa asta, nimic notabil.

  3. Whoabi S says:

    Mai, total de acord cu tine. Insa nu stiu ce sa zic, am dezvoltat un proiect pe aceasta nisa, cu continut, cu tot ce trebuie, doar ca nu m-am ocupat cum trebuie de comunitate. Rezultatele nu au fost spectaculoase, ba mai mult, din putinele comisioane pe care le castigam, mai bine de jumatate erau anulate din terte motive. De asta am si vandut site-ul…

    Tind sa cred ca majoritatea oamenilor pleaca direct prin intermediul unor agentii de turism locale. Se uita la ce oferte sunt pe net, dupa care se duc in brate cu oferta la agentia locala si obtin un pret similar, daca nu chiar cu cativa Euro mai bun.

  4. Iulian says:

    o nisa dificila pentru ca romanul nu se dezminte: le stie pe toate si rezolva totul pentru ca e Toma necredinciosul. Este insa mai profitabila pe .com aceasta nisa. La un moment dat vroiam sa cumparam domenii pentru toate tarile europene si sa facem un fel de continut si sa aderam la o agentie, insa costurile si munca sunt enorme.

  5. Stef says:

    Mersi de sfat, acum l-am integrat si eu in blogul meu de turism si calatorie si sper sa mearga 🙂

  6. […] Cum sa (mai) castigi bani cu un blog de turism Marketing Afiliat din turism […]

  7. Florin says:

    Salutare, @STEF ! Mă poți te rog ajuta cu integrarea acestui program ?

  8. Stef says:

    salut @florin! scrie-mi pe fb sau pe mailul de la doituristi.ro si o sa te ajut cu placere!

  9. Nu stiu ce sa spun despre o colaborare de genul, nu pare a fi foarte avantajoase, click-urile se pot genera destul de usor. Oricum, pe noi cu croaziere in Cazanele Dunarii nu stiu daca ne-ar ajuta foarte mult, chiar daca oferim si cazare la pensiune si service ambarcatiuni, etc, pe noi oamenii ne cauta pentru plimbare cu barca, nu pentru rezervari la hotel.

Comentează