MANAFU*

Abonamente Evensys

Tuborg Christmas Brew s-a lansat din nou pe piata!

tuborg christmas brew

În prima zi de vineri a lunii noiembrie, în Danemarca, se sărbătoreşte Julebryg sau, pe scurt, J-Dag (J-Day). Este ziua în care, de 34 de ani, se lansează Tuborg Christmas Brew, o bere specială care este păstrată pe piaţă doar 10 săptămâni. Tot de 34 de ani, Tuborg difuzează aceeaşi reclamă animată.

Ziua a fost aleasă la începutul sezonului friguros, când în Danemarca temperaturile scad sub 0°C şi apar primele ninsori. Este – dacă vreţi – primul mare semn pentru venirea iernii şi cel mai bun moment în care Moş Crăciun poate fi activat. De altfel, Tuborg Christmas Brew este denumită şi berea Crăciunului.

Tradiţia spune că la 20:59, în acea zi de vineri, primele pahare cu berea arămie sunt ciocnite în baruri, restaurante şi discoteci. Eu am pus mâna pe primul pahar la 21.30, în Re:Public, cea mai mare berărie din Centrul Vechi, la petrecerea de lansare. S-a întâmplat fireşte în data oficială: 7 noiembrie.

Anul acesta, berea de culoare brun-roşcată, cu un conţinut de 5,6% alcool, va fi pusă la vânzare în sticle de 0,5 şi 0,75 litri. Dacă ieşiţi în oraş zilele acestea, o găsiţi, în Bucureşti, în Tonka, Control, Spice, Harp, Sol, Oktoberfest, Saint Patrick, Explorer, Glasgow, Friends, Pub 18, Roxy etc.

Am prins, la începutul carierei mele de jurnalist, momentul lansării Tuborg Christmas Brew în România. Pe vremea aceea, puţine branduri intrau cu adevărat în spiritul Crăciunului. Am păstrat pentru o vreme o sticlă, crezând că va fi doar o ediţie limitată. Au trecut 14 ani de atunci.

***
Blogul Manafu.ro este implicat în campania de lansare a Tuborg Christmas Brew.

3 comentarii

  1. Daniela says:

    Cand aud reclama Tuborg, ma apuca deja nostalgia. Dar parca prea devreme i-au dat drumul pe tv.

  2. Diana says:

    Reclama Tuborg Christmas Brew e ca reclama Coca-Cola cu camioanele, dar pentru adulti!

    Materialist sau nu, a intrat deja in repertoriul simbolic al Craciunului.

  3. daaa, are dreptate Daniela: reclama a devenit parte din traditia de sarbatori dar cred ca si-ar gasi locul dupa data de 1 decembrie

Comentează