MANAFU*

Abonamente Evensys

“Hobbitul” se vede la IMAX!

Filmele se văd la cinema. Filmele bune se văd la IMAX. Aşa îmi organizez eu vizionările. Am văzut “Interstellar”, “Star Trek”, “The Amazing Spider-Man”, “Batman” la IMAX, iar acum am pus pe lista cel mai nou film din seria “Hobbitul”, care vine pe ecrane în acest weekend.

Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri” încheie trilogia regizată de Peter Jackson, cu mult mai multe efecte speciale decât am văzut în primele două părţi.

Ce aduce noul film? Mai multe bătălii că niciodată, ceea ce îmi aduce aminte de “Stapanul Inelelor: Întoarcerea Regelui”, unde am strâns cu mâinile scaunul din sala de cinema, în timpul marelui asediu. O coloana sonoră memorabilă, semnată de Howard Shore. Peisaje şi decoruri care concurează cu tot ce am văzut până acum în creaţiile lui Jackson.

Va recomand să vedeţi “Hobbitul” la IMAX nu doar pentru ecranul gigant (cel mai mare din ţară), confort (binevenit la filmele lungi) şi calitatea sunetului, ci pentru că filmul a fost creat în format IMAX, ceea ce contribuie semnificativ la experienţa vizionării.

Ce însemană IMAX?

Într-o sala IMAX, fiecare sistem de proiecţie este echipat cu un amplificator de imagine, un super computer care are puterea a 100 de desktop-uri, dotat cu un sensor care monitorizează ecranul în acelaşi mod că ochiul uman. Cele două proiectoare trimit imagini separate pentru ochiul stâng şi cel drept, rezultând astfel o imagine cu o claritate de cristal, cu 60% mai multă luminozitate şi un contrast cu 40% mai mare decât într-o sală obişnuită.

Sunetul însuşi este mare parte din experienţă IMAX, datorită sistemului de tip surround, care îi face pe spectactori nu doar să audă pur şi simplu sunetele, ci să le simtă profund. În plus, sunetul de tip IMAX are o acurateţe atât de mare încât poate fi localizat de la o distanţă de până la 30 de metri.

În plus, datorită design-ului special al sălii şi curbării ecranului, vizibilitatea este la fel de bună, indiferent de locul ocupat în sală. Toate cinematografele de tip IMAX sunt monitorizate 24/24 de ore de la un centru de operaţiuni internaţional, care colectează în timp real date şi corectează potenţialele erori înainte de a afecta producţia.

Singurul cinematograf IMAX din România este la Cinema City Cotroceni (Bucureşti). Pe site-ul Cinema City, “Hobbitul” este anunţat la IMAX şi pentru această seară, de la 22.30. Începând de vineri, îl puteţi urmări în 5 spectacole zilnice, începând cu orele 11.30.

•••
Blogul Manafu.ro este implicat în campania de promovare a cinematografului IMAX de la Cinema City Cotroceni şi a filmului “Hobbitul: Bătălia celor cinci oştiri”.

1 comentariu

  1. Alin says:

    Frate, e super tare filmul! Il recomand tuturor!

Comentează