MANAFU*

Abonamente Evensys

Nimeni nu foloseste Google Plus?

google-plus

Nu ştiu dacă ştiaţi, dar Google Plus este reţeaua cu cele mai multe conturi create: 2,2 miliarde. Cum vă sună? În acelaşi timp, este “marea reţea” cu cei mai puţini utilizatori activi. Doar 4,6 milioane de persoane au publicat ceva în primele 3 săptămâni din 2015.

Mai mult, din cele 2,2 miliarde, doar 9% dintre conturi au publicat conţinut până acum, iar 37% sunt asociate cu comentariile lăsate pe YouTube.

M-am uitat de curiozitate în “grădina” mea. Am trecut recent de 15.000 de urmăritori, văd pe anumite status-uri o interacţiune mai bună decât am pe Facebook şi cu siguranţă net superioară răspunsului primit de la utilizatorii de Twitter.

Eu chiar cred că are un loc lângă Facebook şi celelalte reţele sociale, însă mă întreb acum câţi dintre cei 15.000 de prieteni sunt activi în reţea (măcar citesc şi interacţionează cu articolele).

Tu folosesti Google Plus?

 

Sursa informatii: Business Insider
Sursa foto: Charlie Wollborg

9 comentarii

  1. Jorjette says:

    Eu folosesc google plus, insa am observat ca nu prea am cu cine. Fac parte si din anumite comunitati, si desi au multi membrii, sunt putini activi. Si plus de asta, din cei activi, prea putini sunt cei care interactioneaza intre ei.

  2. ddr says:

    Aceeasi problema o am si eu. Platforma pare mai bine conceputa decat facebook, dar lipseste efectul de turma. Nimeni nu foloseste google plus pentru ca nimeni nu foloseste google plus.

    A da, si ideea cu cercurile mi se pare mult mai intuitiva decat actualul set-up al facebook-ului (friends, acquintances sau alte grupuri create).

    Cred ca google plus a venit mult prea tarziu si in acelasi timp google insusi l-a creat fara sa aiba un plan exact cu el (si implicit nici nu il promoveaza).

  3. Eu folosesc Google+ la maxim!

  4. Dan says:

    Da, folosesc Google Plus și am avut posturi la care reacțiile sunt mai multe decât pe Facebook. Chestia e că majoritatea utilizatorilor fac doar share de conținut și nu petrec timp și acolo. De asemenea, majoritatea conținutului este același ca pe Twitter sau Facebook.

  5. […] nu imi apartine, l-am furat dintr-un comentariu la cel mai recent articol de pe blogul lui Cristi Manafu, care m-a facut sa caut in arhiva blogului […]

  6. […] nu imi apartine, l-am furat dintr-un comentariu la cel mai recent articol de pe blogul lui Cristi Manafu, care m-a facut sa caut in arhiva blogului […]

  7. Victor Dulu says:

    Cristi, Google Plus din pacate nu prea merge din punctul meu de vedere.
    Eu am ales sa il folosesc pentru a trimite stirile de pe site-ul nostru. In rest, nu pot sa ii dau o parte din timpul pe care utilizez Facebook-ul.

    Ma gandeam acum, probabil ca asta e motivul, Facebook a castigat duelul retelelor, a stiut sa isi faca update si uite ca se mentine cea mai folosita retea de socializare.

    Un alt aspect, nu uita ca multi dintre cei care folosesc gmail de multe ori au la pachet si cont de Google+.

  8. Dan M. says:

    Il folosesc doar din browser.

    Am incercat sa instalez aplicatia de 2-3 ori. De fiecare data dupa instalare baterie se termina foarte repede. Incercat de pe 2 telefoane cu acelasi rezultat. (nu e normal ca o aplicatie care ruleaza in background sa “suga” bateria in halul asta)

    Solutia in cazul meu: uninstall la aplicatie si intrat cand imi aduc aminte din browser.

  9. Flavius says:

    Google Plus este o platforma de care ar trebui sa tinem seama. In Romania nu este la moda precum in vest sau SUA insa odata ce castigi abonati acestia sunt mult mai reactivi la ceea ce postezi … in comparatie cu Facebook.

    Din experienta personala pot spune ca Facebook aduce mai multe vizite pe site insa este mai greu sa obtii followeri de cand platforma a fost orientata la maxim spre marketing.

Comentează