MANAFU*

Abonamente Evensys

Romanian Apps: Yusic

yusic

Un studiu văzut cândva spunea că la succesul unei aplicaţii mobile contribuie destul de mult numele, icon-ul / logo-ul şi rating-ul primit (★★★☆☆). Şi site-ul, mi-am spus când am aflat de Yusic, un player (iOS) care creează liste cu melodii de pe YouTube.

Numele Yusic are ceva catchy în el, însă logo-ul şi site-ul nu îmi inspiră prea mare “încredere”. Poate pentru un developer aceste chestiuni de branding nu par importante, dar pentru mine că utilizator contează. Sunt acele lucruri mici care “fac diferenţa” şi acţionează de foarte multe ori ca un “cârlig” pentru utilizatori. Sunt lucruri care pot fi remediate la următorul update în App Store.

M-am gândit iniţial de ce aş avea nevoie de o aplicaţie pentru liste cu muzică de pe YouTube, când însăşi aplicaţia nativă îmi oferă aceeaşi posibilitate. Dezvoltatorul mi-a spus că Yusic redă doar muzică fără să încarce clipul video, ceea ce înseamnă un consum de date mai mic şi implicit un cost redus. Trebuie doar să îl cred pe cuvânt.

La prima utilizare, aplicaţia este foarte plăcută. Găseşte repede rezultatele, dar i-ar prinde bine funcţia autocomplete (nu ştiu dacă e şi posibilă). În plus, ca să ţină pasul cu aplicaţia YouTube, ar putea oferi posibilitatea de share şi pe alte reţele sociale, nu numai pe Facebook. Bănuiesc că acest update este pe drum.

Nu în ultimul rând, mi-ar plăcea să ofere ocazia de interacţiune între utilizatori, opţiunea de music discovery şi copierea listelor deja avute pe YouTube.

Ceea ce mi se pare foarte important este absenţa reclamelor agasante care perturbă “liniştea” audiţiei, în mod normal pe YouTube.

***

Din acest an, voi caută să promovez acele aplicaţii mobile care vin cu ceva nou şi aduc valoare utilizatorilor. Dacă aveţi o aplicaţie inedită, nu ezitaţi să mă contactaţi cu detalii. Voi face evident o selecţie a propunerilor.

6 comentarii

  1. O folosesc și eu și-mi place. Cred că avantajul ei e că poți asculta melodiile pe care nu le găsești pe Zonga, Deezer ori Google Music, profitând de baza de date Youtube.

    Totuși, mi-ar fi plăcut să pot prelua direct playlist-ul pe care-l aveam pe Youtube prin conectarea contului. Dar probabil urmează asta într-un update. 🙂

  2. Iote says:

    Mersi boss de informatie! Vreau sa vad si ce poate… Oricum ideea e buna

  3. Robert says:

    Am mai citit undeva despre ea, dar nu am dat importanta, trebuie sa o instalez si eu sa-i fac un review.

  4. Victor Dulu says:

    Utila, dar si mai utila daca putea reda offline muzica. Practic sa faca stocare de pe net in telefon/tableta si apoi sa redea.

  5. lucian says:

    Problema este ca nu o mai gasesc pe nici un store , nici nu mai stiu de unde am luat aplicatia , insa acum cand vreau sa vad daca am update la app nu o gasesc si mai mult decat atat , incerc sa caut info pe google si gasesc numai publicitate veche!Folosesc aplicatia pe ipad si este super, insa a inceput sa imi dea ceva probleme , de aceea cautam update …insa nimic de gasit !daca cineva stie ceva , sa publice un raspuns pe aici!Multumesc!

  6. Dragos says:

    O continuare ar fi asta: https://itunes.apple.com/app/id1239211506
    Practic vei folosi aplicatia de Youtube pentru managementul melodiilor si playlisturilor ca pana acum, insa va face posibila ascultarea lor in background.

Comentează