MANAFU*

Abonamente Evensys

Cum te ajuta un VPN cand vrei sa calatoresti

Călătorii cu experienţă au învăţat câteva trucuri prin care îşi pot asigura călătoriile la cele mai bune preţuri. Există şi site-uri care vânează ofertele bune sau pe cele foarte bune, puse accidental la dispoziţia publicului din diverse erori ale sistemelor informatice. Liniile aeriene Low Cost îşi întind aripile către tot mai multe destinaţii. Poţi astăzi să dormi pe canapeaua cuiva sau să vezi lumea cu “autostopul”. Dar te-ai gândit vreodată să îţi schimbi locaţia atunci când faci o rezevare online?

Astăzi cele mai multe site-uri folosesc cookies pentru a urmări prezenţa ta în mediul online. Eşti urmărit peste tot, cu alte cuvinte. Oameni cu interese mai mari – eu nu am dovada – spun că dacă interoghezi de mai multe ori baza de date a unui site, preţul călătoriilor căutate va creşte. Este o tactică neortodoxă de a umfla costul. Cineva însă s-a gândit că nu e de ajuns să îţi ştergi cookie-urile când cauţi biletele de călătorie şi că o idee bună ar fi să foloseşti o soluţie VPN pentru a-ţi schimba locaţia. Infograficul de mai jos arată efectele pozitive ale acestei “tactici”. Voi ce credeţi?
travel-infographic-logo-640x2711

7 comentarii

  1. Șerban says:

    Paranoia e mare.

  2. vigilantes says:

    Din propria experienţă aş zice ca info-graficul e corect și util.
    Nu sunt de acord cu “tactica neortodoxă” din text.
    Pur și simplu, când căutăm, repetat, bilete (la avion, tren, spectacole etc.), sistemele lor “înțeleg” că există cerere și atunci “corectează” oferta. Nu văd nimic neortodox în asta, din punct de vedere economic. Desigur, asta poate fi o armă cu două tăișuri, fiindcă am putea plăti mai mult pe un bilet sau am putea renunța la a-l cumpăra. Probabil statisticile le dau dreptate lor.
    Dacă nu mă-nșel, Amazon are o politică similară, dar mai rafinată, cu (mult) mai multe variabile în calculul ofertelor sale, pentru a avea, în medie, cele mai bune preţuri.

  3. Simona says:

    Cel mai util este pentru a accesa mare parte a internetului: de exemplu retelele sociale. Am scris la un moment dat despre tarile in care accesul la retele sociale este blocat. Una dintre ele este Iran si mi-a fost de foarte mare ajutor VPN-ul!

  4. Larisa says:

    Mie mi s-a intamplat asta cu wizz air si de atunci am aflat ca trebuie sa imi iau biletul de pe alt IP, insa nu am stiut ca fac diferente si la locatie. Multumesc de articol 😉

  5. Natural says:

    N-am verificat asta cu VPN, insa cand am fost la Disneyland Paris am vazut ca pentru a achizitiona online biletele pentru intrare erau 2 feluri de preturi. Pentru francezi si pentru altii. Mi s-a parut discriminare, asa ca am pus adresa hotelului si m-am considerat francez 🙂
    Nu mai stiu exact cat a fost diferenta, dar era semnificativa.
    A fost ok, nu ne-a intrebat nimeni de sanatate, iar rezervarile le-am facut din Romania. Clar ca acolo nu se uitau la localizare 🙂

  6. Augustin says:

    Asta seamana mult cu obiceiurile noastre de a ocolii tot ce nu ne convine.
    Oricum tehnologia asta foloseste si ea la ceva…

  7. Eduard says:

    Cum ma asteptatm, multi ignoranti care intotdeauna considera ca “serviciile” le fac un bine. Faptul ca nu ne convine e ok. Trimiterea de date personale precum termeni de cautare (vezi cazul de abuz din cadrul unity shell). Nu sunt de acord sa trimit catre niciun server detalii de genul fara sa fiu de acord in prealabil. La fel cum nu sunt de acord sa folosesc sw closed source si sa nu vad ce si cum functioneaza acesta. Dar in RO e pe sistemul : daca nu am nimic de ascuns? :))

    Vai de noi.

Comentează