MANAFU*

Abonamente Evensys

Ati observat cat de interesant a devenit LinkedIn in ultima vreme?

linkedin

Închideţi Facebook şi pentru un minut încercaţi să vă daţi seama dacă în ultimul an a crescut – pentru voi – calitatea materialelor de orice fel pe care le consumaţi în fiecare zi, în News Feed. Eu am încercat şi nu am văzut o diferenţa reală. Aceleaşi selfies, aceleaşi ştiri din ziare, aceleaşi articole cu titluri înşelătoare, aceleaşi farfurii, pisici, aceleaşi locuri în care trebuie să fi văzut, de fotografiat sau în care trebuie să dai check-in. Dacă trag linie, Facebook îmi livrează parcă aceleaşi noutăţi.

Deschideţi acum LinkedIn şi pentru câteva minute parcurgeţi news feed-ul de aici. Şi încercaţi să vedeţi dacă găsiţi lucruri interesante din aria voastră profesională. Eu am făcut acest exerciţiu. Am descoperit articole bune, am aflat noutăţi despre job-urile noi ale unor cunoscuţi, am explorat noi potenţiale conexiuni, am văzut că există multe oportunităţi de job-uri şi am simţit o dinamică pe care n-o credeam vreodată posibilă pe LinkeIn. La 10 PM, în numai 2 minute am primit 4 noi status-uri în news feed. E puţin pentru Facebook, dar pentru o reţea specializată, care are de 5 ori mai puţine conturi în România, e mult.

Desigur, ar trebui să filtrez de acum înainte mai bine conexiunile şi să îmi dezvolt capacitatea de a ignora anumite status-uri, aşa cum reuşim cu toţii pe Facebook. Rămân însă deocamdată cu o impresie foarte bună şi vă recomand să daţi LinkedIn mai multă atenţie.

Sursa foto: © Dolphfyn | Dreamstime.com

6 comentarii

  1. Claudiu C. says:

    Eu unul sunt foarte multumit de LinkedIn si incerc sa-l vizitez zilnic, pentru ca mai tot timpul gasesc ceva util.
    Imi place si update-ul asta nou care l-au facut recent la interfata. Mi se pare mai 2.0.

  2. Raluca P says:

    Si mie mi se pare mult mai informativ LinkedIn decat Facebook.
    Pe Facebook ma enervez de fiecare data cand vad cate un titlu de stire care nu are nimic de-a face cu stirea in sine, ci vrea doar sa inmulteasca numarul de clickuri.
    Am inceput sa folosesc LInkedIn initial la fostul job, dar in timp am ajuns sa il folosesc mai des, mai ales ca gasesc mereu informatii cu adevarat interesante sau relevante pentru domeniile mele de interes.

  3. Alex Suciu says:

    Fiind un pasionat al retelor sociale am observat ca se pregateste un “lifting” spectaculos al interfetei grafice. In prezent LinkedIn face A/B testing pentru noul design asa ca pe anumite conturi apare noua varianta care este chiar spectaculoasa.

  4. Ai mare dreptate în ceea ce priveşte FB-ul! Gustul pe care mi-l lasă mie este acela de cocleală, uneori de dulceag greţos. Un exbiţionism de proastă calitate. Asta este adevărata socializare? Să dăm like unul altuia? Fără un comentariu mai de profunzime? Am postat recent un articol pe FB. Cam o jumătate de pagină A4. Nici nu au trecut 3 secunde şi am primit 2 like-uri. Am rămas căscat. (experienţa mea în ale FB-ului este minoră). Când mama dreak au avut timp acele persoane să-mi citească materialul? Carevasăzică, gratuitate şi ipocrizie cât cuprinde.

    Experienţa cu Linkedin nu am încercat-o, deşi am un cont acolo. Nu l-am mai vizitat de luni bune, pentru că mi s-a părut că este o comunitate profesională, cumva specializată şi închisă.

    P.S. Vreau să te felicit pentru acest site. Este cel mai “rapid” site din câte am întâlnit eu până acum. Nu ştiu dacă e şi cel mai deştept. Nu prea am timp să citesc mai mult.
    Cu stimă.

  5. […] observat că Linkedin și-a schimbat design-ul? Știți că puteți să importați articole scrise de pe blogurile […]

  6. […] toate acestea, LinkedIn se bucură de o activitate foarte bună, mai ales în rândul profesioniștilor care activează în zona B2B, recrutare sau consultanță. […]

Comentează