MANAFU*

Abonamente Evensys

Live streaming-ul, tendinta anului 2015 in social media

live-streaming

La mai puţin de o luna de la lansarea Meerkat, despre care v-am vorbit aici, Twitter a anunţat Periscope, propria aplicaţie de live streaming. Cei care au urmărit povestea Meerkat ştiu deja că Twitter i-a pus o piedică în calea fericirii. Meerkat se bazează pe reţeaua de microblogging, iar Twitter i-a tăiat accesul.

Periscope propune un mod de lucru similar, în mare parte. Deschizi aplicaţia şi transmiţi live ceea ce vezi printr-o atingere de buton, însă vine cu o mai bună experienţă pe partea de a lega conexiuni cu alţi utilizatori, include acţiuni prin swipe şi oferă opţiunea de replay timp de 24 de ore.

Încercarea mea de a folosi aplicaţia nu a fost la fel uşoară că în cazul Meerkat. A existat un delay de 10 – 20 de secunde până la începerea transmisiunii live, iar Twitter nu a anunţat momentul. Urmăritorii mei pe Meerkat au primit doar push notification. Voi cauta însă “să învăţ aplicaţia”. Până atunci însă, rămân cu Meerkat. Şi pentru că e un challenger.

Live streaming-ul de pe telefonul mobil pare să fie tendinţa acestui an. Nu e una nouă. Istoria social media a consemnat scurta viaţă a Qik, o aplicaţie similară lansată în 2008 şi cumpărată de Skype în 2011. Însă acum pare a fi momentul cel mai bun pentru streaming. Toată lumea vorbeşte despre video, YouTube este un gigant, Facebook promovează “la greu” multimedia, iar utilizatorii sunt pregătiţi şi mai ales au nevoie de ceva nou.

Există de asemenea şi oportunităţi pentru branduri în zona live streaming, dar şi noi provocări. Să ne gândim doar că un utilizator poate transmite foarte uşor orice şi aproape de oriunde. Utilizatorul devine astfel un reporter de televiziune către audienţa sa. V-am pus pe gânduri?

Sursa foto: © Dozet | Dreamstime.com

3 comentarii

  1. alex ilie says:

    O mezerie de aplicatie care va aduce mai multi maimutoi cu mainile sus (in cazul ca nu erau deja destui fotoreportori amatori) la concerte. Ma intreb cat din materialul filmat/fotografiat ajunge mai departe pe youtube sau printat, adica chiar e utlizat la ceva inafara de a mangaia egoul cuiva.

  2. Roxana says:

    Salut, foarte interesant. Exista vreo varianta si pentru Android?
    Multumesc!

  3. […] noutatea anului o reprezintă aplicațiile mobile de live streaming, unde am remarcat Meerkat, Periscope și Stream. Streaming-ul fiind legat de Twitter (la origini), nu i-am dat o atenție prea mare. […]

Comentează