MANAFU*

Abonamente Evensys

Sa facem impreuna un playlist pentru Manafu.ro (P)

Am o relaţie foarte personală şi de lungă durată cu muzica. Am ascultat “de toate” de când mă ştiu, de la muzica disco din anii ’80, la rock-ul dur al anilor ’90, la multe genuri experimentale în ultimii ani.

Mă uit în urmă şi îmi aduc aminte de benzile de magnetofon care făceau programul serilor de discotecă în anii ’80, de schimburile de casete şi mai apoi de tarabele cu CD-uri din anii ’90, de “tonele” de MP3-uri îndesate în playere şi telefoane în ultimii 15 ani.

Mă uit însă şi la timpul prezent, un moment mai ofertant că oricând, în care video sharing-ul are partea leului, datorită YouTube. Practic clipul video difuzat online a fost următorul pas după MP3.

Acum, când sunt în maşină şi ascult o piesă mai deosebită la radio, scot telefonul, deschid Shazam, îi aflu detaliile şi apoi o ascult pe repeat de pe YouTube. Nu ştiu dacă te-ai gândit vreodată, dar YouTube este MTV-ul anilor ’90. Doar că îl urmareşti pe telefon, tu eşti director de programe şi ai acces la o baza cu muzică nelimitată practic.

Facem un playlist pentru Manafu.ro?

Ca pe vremea compilaţiilor pe casetă sau a CD-urilor Best of, am acum multe playlist-uri pe YouTube, create pentru diverse ocazii sau pe diferite genuri. Pe unele le ascult în momente de relaxare sau concentrare, pe altele le folosesc chiar la petreceri sau când merg cu maşina. Îmi este cel mai uşor să apelez la YouTube pentru muzică.

Nu m-am gândit însă până acum să fac un playlist al blogului. Aşa că te invit să participi la crearea unui soundtrack pentru Manafu.ro. Lasă-mi în comentarii propunerile tale, iar eu le voi adaugă pe YouTube. Încep eu cu 5 piese pe care le asociez cu blogul, ca să dau tonul. Tu ce piesă îmi propui?

***
Vodafone m-a invitat să vorbesc despre relaţia mea cu muzică şi despre experienţă cu YouTube. Compania a susţinut mereu noile trend-uri..

14 comentarii

  1. Stefan says:

    The Prodigy – Wild frontier

  2. Eu propun „Wish”, de la Les Elephants Bizarres. 🙂

  3. Bogdan says:

    Daft Punk – Get Lucky

  4. Florin says:

    propun https://youtu.be/Sv6dMFF_yts

    daca nu se poate macar https://youtu.be/fV4DiAyExN0 🙂

  5. Propun:
    Parov Stelar – Booty Swing – YouTube : https://www.youtube.com/watch?v=Eco4z98nIQY
    Indila – Run Run (Live – Paris) – YouTube : https://www.youtube.com/watch?v=0wdqF5zGQ_c
    ტრიო მანდილი – აპარეკა/The trio Mandili – Apareka/трио Мандили – апарека – YouTube : https://www.youtube.com/watch?v=IbsQJBxICN0

  6. Natural says:

    Hai si cu ceva mai zglobiu 🙂 LES YEUX DLA TETE – I Don’t Speak English

  7. Mihaela says:

    Propun Hozier – Take Me To Church https://www.youtube.com/watch?v=MYSVMgRr6pw

  8. Victoria says:

  9. simo says:

    Yael Naim – Far Far – Official Video: https://youtu.be/oEgbarpgIqI

  10. Ma omoara zilele astea, Wilkinson-Afterglow

    http://youtu.be/I9QGpHScGug

Comentează